Infinitul manifestarii


Dragi cititori,

poate ati observat si v-ati intrebat de ce oare atunci cand primim ceva fara efort rareori suntem capabili sa beneficiem la maximum. Mai ales cand acel ceva se refera la invataturi si oportunitati spirituale care necesita o activitate sustinuta.

Exista oameni care cred ca toate informatiile care vin de Sus, inclusiv tratamente si vindecari, trebuie sa fie gratuite prin definitie, iar ei nu trebuie sa faca nici un efort. In vreme ce invataturile si energiile spirituale sunt transmise gratuit, de catre Fiintele de Lumina evoluate, in cazul in care se indreapta direct catre sufletul in nevoie, cel care se roaga, atunci cand trebuie transmise in plan fizic printr-un suflet intrupat, exista si alti parametri ce trebuie luati in considerare.

Situatia devine si mai complexa atunci cand vedem oameni care fac eforturi semnificative din punct de vedere financiar sau de alta natura pentru a primi vindecare sau invataturi, si totusi par ca beneficiaza numai pentru scurt timp.Lucrurile se petrec de muhttps://i0.wp.com/fc04.deviantart.net/files/f/2007/121/9/c/Infinity_Inc_by_psion005.jpglte ori asemanator si in cazul oportunitatilor, precum contexte de viata favorabile in mod deosebit care apar usor si care sunt risipite la fel de usor.

Contempland cele de mai sus, am receptat o viziune care s-ar putea traduce in cuvinte ca un semn infinit vertical, ce poate fi privit si ca o spirala dubla, cu capetele conectate (site-ul de unde am luat imaginea poate fi accesat prin click pe poza).

In aceasta lume, pana cand nu atingem un nivel spiritual elevat, capabil sa propulseze sufletul (si trupul) in dimensiuni mai inalte, este valabila ceea ce fizicienii numesc Legea Entropiei. Din punct de vedere spiritual, o putem asocia caracterului efemer al realitatii dense sau a capabilitatii introduse de Divinitate pentru a dinamiza o realitate care altfel ar avea tendinta de blocaj si cristalizare, cu consecinte nu tocmai benefice asupra evolutiei sufletului.

Putem astfel sa afirmam ca Legea Entropiei este o dinamica benefica din punct de vedere mai inalt si mai este si un martor elocvent al evolutiei noastre spirituale. Daca suntem capabili sa evoluam, sa ne crestem vibratia si Lumina interioara, atunci va veni un moment cand ne vom ridica invelisurile dense ale sufletului in centropie, cu alte cuvinte, suntem sustinuti de Lumina, ridicati deasupra descompunerii entropice. Pana atunci este intelept sa mentinem un echilibru al schimburilor energetice in aceasta lume.

Sufletul nostru este nemuritor, nu este in principiu afectat de entropie in mod direct, dar, in mod indirect, poate fi fragmentat, densificat pana la nivelul de pericol, caz in care, conform Fondatorilor, el este re-asamblat in Inima lui Dumnezeu intr-o noua matrice de constiinta si o ia de la inceput.

Revenind la ideile initiale, pentru ca o manifestare in plan fizic (sa spunem evolutie spirituala datorata unor invataturi, vindecari si altor actiuni) sa aiba loc, trebuie sa cream un camp rezonant de energie, capabil sa sustina manifestarea cat mai durabila intr-un mediu entropic. Acelasi lucru este valabil si pentru alte manifestari in viata noastra, respectiv o relatie, resurse financiare sau orice altceva care este totusi in rezonanta cu o cale benefica pentru suflet.

Daca nu cream acest camp rezonant, este nevoie de multa energie mentala pentru a sustine creatia respectiva si vine un moment cand mintea (si alte corpuri subtile) zic pas si, ca sa folosesc o analogie, vedem cei mai bogati si puternici oameni cum sunt ruinati sau ingenunchiati de secvente de fapte ce pareau incredibile.

Campul rezonant poate fi facilitat si de setarile sufletului pentru viata respectiva (daca isi urmeaza calea), care creaza fluxuri Divine de energie ce sustin manifestarea si este desigur influentat si de karma.

Sa ne intoarcem insa la cazul accesului facil la invataturi spirituale (incluzand initieri) si al vindecarilor. Inainte ca asa ceva sa aiba loc in plan fizic, samanta manifestarii are loc in planurile inalte, coborand si activand matricea fizica. Ceea ce vine de Sus este alimentat mai direct de Sursa Divina, deci este dincolo de entropie. Atunci insa cand ajunge in plan fizic, exista in principiu doua situatii:

  1. Are loc un transfer de energie, dar aceasta se disipa apoi si cel care are acces la informatia spirituala, initiere sau vindecare constata ca a fost doar un mic eveniment fericit, dar in relativ scurt timp, parca nici nu ar fi fost vre-un beneficiu
  2. Viata celui in cauza se schimba profund, invataturile si initierile il poarta pe cai inalte si miraculoase, vindecari deosebite au loc si se simte Dumnezeu mai aproape in viata de zi cu zi

Dar ce deosebeste cele doua situatii ? Putem sa contemplam imaginea unei spirale ce coboara din Ceruri (unde a avut deja loc manifestarea benefica) si a unei alte spirale ce urca din plan fizic in Ceruri (modulata si formata de raspunsul sufletului intrupat la oportunitate). Daca cele doua spirale au capetele conectate, ceea ce creaza un semn de infinit vertical, cu un element in planul fizic si altul in dimensiunile inalte, atunci a fost creat un camp rezonant centropic. De ce este centropic ? Deoarece spirala din Ceruri este centropica si fiind conectata in bucla cu cea din fizic, pompeaza suficienta energie in manifestarea fizica a initierii / vindecarii sau integrarii invataturilor spirituale astfel incat sa o ridice deasupra entropiei. In general, exista fluctuatii inerente in plan fizic si este necesar sa intretinem campul rezonant pentru o manifestare durabila, semnificativ benefica.

In cazul in care nu sunt conectate cele doua spirale, energia Divina poate crea eveniment si manifestare in fizic, dar aceasta va fi efemera si, in consecinta, si beneficitatea va fi redusa.

Randurile de mai sus reprezinta o introducere cu accente stiintifice, metafizice, dar, pentru a fi mai clar, sectiunea a doua va fi mai pragmatica si mai concisa: Ce anume trebuie sa facem pentru a crea si mentine un camp rezonant de manifestare benefica in viata noastra, atat in planul vertical, spiritual, cat si in cel orizontal, lumesc ?

  • Gratitudinea: este atat de simplu, dar de multe ori uitam.. Gratitudinea nu trebuie sa fie un exercitiu de negare a unor realitati ce par uneori mai neplacute din punct de vedere uman, ci trebuie privita ca un portal care il aduce pe Dumnezeu in mod intim in viata noastra. Doreste Dumnezeu ca noi sa suferim, sa avem greutati, sa ne simtim singuri si nevoiasi intr-o lume ostila ? Desigur ca nu, iar Prezenta Divina in viata noastra poate face diferenta daca o lasam. Asadar, de cate ori primim ceva, fie ca am dat ceva in schimb sau nu, este bine sa multumim si sa trimitem numai ganduri bune Celui care ne-a oferit. Numai Dumnezeu este cel care ofera, chiar daca Darul vine uneori prin copiii Sai
  • Reflexia: daca primim ceva, invataturi, initieri, vindecari, daca este posibil, trebuie sa incercam sa rasplatim pe cei care ne ofera, dupa puterile pe care le avem. Putem astfel plati serviciul respectiv, putem trimite energie sau ne putem ruga, putem vizualiza sufletul sau sufletele ce ne-au oferit intr-o stare de bucurie si abundenta.
  • Efortul si straduinta: Daca primim invataturi spirituale, cu care rezonam, in mod poate gratuit, este bine sa ne straduim sa le integram si, cu ceea ce am primit, sa incercam sa ii ajutam si pe ceilalti
  • Respectul fata de eforturile celor care ne ofera, discutia onesta cu ei privind modurile in care primim. Daca serviciul respectiv are un cost, necesar pentru compensarea eforturilor celor ce le ofera, atunci este bine sa nu evitam plata respectiva, iar daca avem greutati financiare, sa incercam sa gasim o cale de intelegere sau sa utilizam si caile descrise mai sus. Daca nu procedam asa, energia se disipa si beneficiul devine efemer

Exista si alte aspecte, dar nu doresc sa fie o insemnare foarte lunga. Ideea de baza este ca Eu-l lumesc trebuie sa recunoasca Darul ce vine de Sus si sa actioneze in consecinta pentru a putea sa existe o manifestare benefica durabila in plan fizic.

Exista si varietati la ceea ce am spus, in sensul ca pentru un suflet care ofera dar nu intotdeauna si primeste pe masura beneficiului pe care il aduce, bucla se poate inchide prin alte suflete, din  Ceruri sau intrupate, dandu-i posibilitatea sa continue.

Motivul pentru care am scris insemnarea de fata este pentru ca am vazut multi oameni ce nu apreciaza ceea ce primesc, actionand in consecinta, si am vazut de asemenea ca ei nu vor putea depasi un anumit nivel (daca nu isi schimba optica de viata) din cauza disiparii energiei.

Sper ca cele de mai sus sa aduca noi unghiuri de perceptie si observatie in scopul evolutiei, in relatie cu insemnarea precedenta privind dinamicile energetice.

Advertisements

Posted on April 25, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comments Off on Infinitul manifestarii.

Comments are closed.

%d bloggers like this: