Tacerea mintii 1


Autoobservarea

In aceste vremuri de confuzie si haos pe Pamant, premergatoare transformarilor planetare fara precedent, din ce in ce mai multi oameni se deschid catre spiritualitate si incep sa isi puna intrebari despre sensul existentei.

Cortine grele incep sa se dea la o parte din calea constientei si minciuna, iluziile si manipularea generata de suflete ratacite, pierdute in efortul de a controla ceea ce este incontrolabil, se dizolva, deschizand tuturor calea catre Sine. Cel mai apropiat punct de contact cu Dumnezeu este Sinele propriu, caci toti am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa..

Apar cateva experiente satori, cadouri ale Sinelor inalte catre acea parte a lor intrupata pe Pamant, pentru a o incuraja sa mearga mai departe. Si atunci sufletul intrupat constientizeaza ca, pentru a putea auzi mesajele Divine, trebuie sa linisteasca zgomotul permanent al unei societati bolnave, materializat in forme gand haotice, ce risipesc forta vitala in bucle de neinteles, rotindu-se la infinit, precum soricelul ce alearga pe roata fara a se deplasa nici un pic. Sufletul incepe sa inteleaga Linistea Mintii.

https://i0.wp.com/thumbs.dreamstime.com/x/mouse-exercise-wheel-13758830.jpg

Societatea “moderna”, controlata si directionata de o falsa ierarhie, planteaza ceea ce numesc rezonatori in corpurile emotionale si mentale ale oamenilor.  O fac prin mijloace vizibile dar si invizibile, prin tehnologii avansate. Poate va intrebati ce sunt acesti rezonatori ?

 

 

  • rezonatorii

Atunci cand sunteti bombardati de stimulii externi, sub forma de stiri media, interactiuni cu colegii de serviciu (mai ales cu cei aflati mai sus pe scara ierarhica), observati cum aspecte ale Sinelui sunt dinamizate emotional si mental. Grija zilei de maine, stresul generat de sarcini urgente, teama de catastrofe prezentate pe larg de media, teama de noi impozite si taxe.. Aceasta este forma in care rezonatorii emotionali si mentali se manifesta.

O analogie si mai simpla este urmatoarea. Imaginati-va o clasa cu mai multi copii. Acestia sunt aspecte ale Sinelui nostru. Fiecare copil are un nume, care ii particularizeaza preocuparile. Sa spunem ca un copil este preocupat de balanta zilnica de cheltuieli si este ingrijorat de noile taxe si impozite. Un altul este preocupat de slujba si ii este teama sa nu fie dat afara.. Stimulul extern poate fi imaginat ca un profesor sever care intra in clasa. El scoate catalogul si striga un nume. Copilul care poarta numele respectiv tresare cu emotie si se ridica in picioare. El este cel care a rezonat cu stimulul extern si a generat emotia de teama.

Majoritatea covarsitoare a rezonatorilor plantati de societate si de cei ce incearca sa directioneze evolutia umana (sau sa ii spun involutie) se opune dezvoltarii naturale a sufletului.

Oamenii sunt invatati ca moartea si taxele sunt legi eterne, ca trebuie sa isi castige ziua de maine, ca trebuie sa se conformeze unor legi pe care alti oameni, care, nu-i asa, sunt mai priceputi, le emit pentru binele societatii. Se creaza astfel programe mentale, ce devin sisteme de credinta, care activeaza si zone ale corpului emotional atunci cand sunt declansate. Se emite astfel furie, frica, tristete, resemnare, intrerupte din cand in cand de momente de bucurie atunci cand sufletul reuseste sa zboare un pic. Dar cati oameni traiesc mai multe momente de bucurie decat de frica, tristete, furie sau emotii inrudite ?

Toata negativitatea emotionala si mentala realimenteaza cercul vicios, coborand societatea umana in abisuri cetoase. Soricelul alearga pe roata atat cat il mai tine forta vitala.

Pentru a intrerupe cercul vicios este necesar sa accesam o dimensiune mai inalta a constiintei umane, accesibila oricui doreste din suflet. Folosind analogia de mai sus, cu soricelul, cum ar putea acesta sa observe ca alearga fara sa avanseze deloc ? Observandu-se ca si cum ar fi in exteriorul sau (in afara rotii sau, sa spunem in afara matricei). Autoobservarea este o forma de manifestare care activeaza aspectele mai inalte ale omului.

In viata de zi cu zi, in timpul linear suntem angrenati in activitati care genereaza ganduri si emotii. Putem adauga o noua dimensiune a Sinelui, cea care se observa permanent. In loc de a folosi naratorul intern, care isi povesteste permanent ce face sau ce gandeste, putem pur si simplu sa observam ce facem si ce gandim sau ce emotii traim. Putem trai emotia si gandul si in acelasi timp sa le observam.

Un exercitiu simplu, la inceput, care poate dezvolta capacitatea de autoobservare este jurnalul. Putem tine un jurnal al fiecarei zile in care, probabil seara, parcurgem mental ziua si notam ce am facut, gandit si simtit. Este posibil sa ramanem uimiti de noi dimensiuni ale situatiilor zilnice pe care nu le-am perceput in moment.

Cu timpul, jurnalul scris nu va mai fi necesar, deoarece autoobservarea devine un mod de viata.

Prin autoobservare vom putea evidentia rezonatorii plantati de societate in campul nostru emotional si mental si vom putea retrage energia vitala pe care o investim inconstient pe cai ce nu duc nicaieri. Atunci nu vom mai tresari cand ne cheama seful, cand un accident este ilustrat la televizor cu lux de amanunte sau cand guvernul emite o noua lege absurda.

Am facut astfel un prim pas catre Linistea Mintii..

(va urma)

Advertisements