Tacerea mintii 2


Contemplatia

Dupa cum a fost ilustrat in insemnarea precedenta, tacerea mintii este un proces important pentru sufletul incarnat astfel incat acesta sa poata contacta aspectele sale Divine mai inalte, pentru protectie si calauzire in aceasta lume.

Sa exploram un pic relatia intre minte si creier. Este uimitor cum oamenii de stiinta echivaleaza procesul gandirii si constienta cu reactiile electrochimice care au loc in creier. Ei sugereaza practic faptul ca mintea este creierul. Nu cred ca cineva trebuie sa aiba diploma la universitate ca sa isi puna serioase intrebari cand aude asa ceva. Cu toate acestea, cei mai multi oameni se conformeaza imaginii sugerate de pseudo stiinta pentru mase (deoarece mai exista o stiinta care nu este pentru mase, asa cum vom explora mai departe) si nu isi mai pun  intrebari, deoarece atentia si energia lor sunt pur si simplu capturate de rezonatorii mentali si emotionali (dupa cum este ilustrat in insemnarea precedenta) ce duc spre drumuri in cerc mai degraba decat in spirala evolutiva.

00029056.microprocessorStiintele ezoterice (dar si stiintifice avansate, in general ocultate) duc la un rezultat cu totul diferit, in sensul in care creierul este un procesor al gandurilor si nu creatorul lor. Asa cum un calculator are un microprocesor ce proceseaza instructiunile din memorie, asa si creierul este un procesor ce interpreteaza si executa instructiunile (formele gand) primite de la minte, care este mai degraba un camp electromagnetic inteligent ce inveleste creierul.

Mergand mai departe, facand analogia cu concepte din stiinta sistemelor de calcul, putem spune ca avem de a face cu un multiprocesor mai degraba decat cu un singur procesor, cu diferenta ca multiprocesarea este holografica mai degraba decat sa fie (sa spunem) paralela.

Sa mergem si mai departe.. Ati auzit poate de modul de prelucrare al datelor in “cloud”. Principiul redus la esenta este ca datele nu se preclucreaza localizat (sa spunem pe un singur calculator) ci se utilizeaza resursele mai multor calculatoare iar initiatorul prelucrarii nici nu stie unde (ca si localizare) se prelucreaza datele lui.

In mod similar, vedem acest tip de procesare ca fiind o capabilitate a creierului uman, observandu-se faptul ca in multe cazuri in care creierul este afectat intr-un anumit loc, functiile sunt preluate de alte zone.

Este interesant sa urmarim dezvoltarea stiintei informaticii si a sistemelor de calcul, deoarece avem de a face cu o replica tehnologica a creierului uman, procesarea de date, stimuli si chiar forme gand.

Putem considera de exemplu internetul ca si subconstient colectiv, ecranul pe care privim ceea ce accesam ca si mintea constienta iar cel care da comezi si programeaza ca si supraconstient. Vedem astfel cum nivelurile mintii noastre se reflecta in tehnologia informaticii.

Sa mai adaugam ceva despre conexiunile sinaptice. Se poate observa ca modul si gama in care sunt activate conexiunile sinaptice explica deseori capabilitatile unui om. Daca afirmam ca fiecare suflet este innobilat cu darul genialitatii de catre Dumnezeu, dar ca gradul de manifestare a geniului Divin inerent in om este modelat de activarea multiplelor conexiuni sinaptice din creierul fizic, incepem sa intelegem multe lucruri.

Revenind la analogia cu sistemele informatice, atunci cand privim ecranul calculatorului s-ar putea sa nu fim constienti de faptul ca exista programe ascunse ce lucreaza in background (in fundal), fara sa afiseze ceva pe ecran, dar afectand capacitatea de prelucrare a calculatorului. Sa ne gandim in acest sens la virusi, troieni si alte module (de exemplu cele care selecteaza preferintele utilizatorului si ii trimit apoi publicitate personalizata) si putem face apoi o conexiune cu rezonatorii pe care i-am mentionat in insemnarea trecuta..

Activarea conexiunilor sinaptice se face prin educatie, prin atitudine, prin cultivarea unui anumit tip de mediu, prin tehnologie, dar si prin meditatii, vizualizari, invocatii, compozitii muzicale de vibratie inalta.

Asa numitele capacitati paranormale sunt de fapt, in termeni de suflet, prezente in fiecare om. Cu toate acestea, aspectul intrupat al sufletului nu le poate constientiza in plan fizic decat daca acestea sunt reflectate in conexiuni sinaptice activate, si ne referim aici la cele care, reducand la esenta, conecteaza partea din spate a creierului cu cea din fata.

Mai putem adauga faptul ca, datorita caderii sufletelor in densitate, creierul s-a segmentat oarecum, astfel incat emisfera stanga este specializata in gandirea si constienta secventiala, serializata, a timpului linear, in vreme ce emisfera dreapta este deschisa spre realitati mai inalte, de zona artistica si creativa, de poza mai mare a lucrurilor. Sa simplificam spunand ca emisfera stanga este in general cea care observa si prezice pozele succesive ale miscarii, in mod empiric, bazat pe observatie si memorie experientiala; in vreme ce emisfera dreapta este cea care poate detecta fluxul dinamicii energetice creative, predictibila linear sau nu, fiind conectata Sus.

Desigur ca lucrurile sunt ceva mai complexe, exista programe preinstalate in creier (aferente functionarii inimii si sistemului respirator de exemplu), asa cum orice microprocesor are programele sale preinstalate care il ajuta sa se initializeze si sa gestioneze ceea ce este atasat la el.

Cred ca am mentionat multe idei mai sus care sa duca la teme de cercetare pentru toti cei dornici sa afle adevarurile mai inalte si sa se elibereze de iluzii. Stiu ca multi au observat deja cele de mai sus si aplica cele descoperite in evolutia spirituala proprie.

Sa ne intoarcem asadar la Linistea Mintii. Cele de mai sus, cercetate si aplicand descoperirile, pot ajuta la intelegerea parametrilor care raspund de gradul de liniste al mintii, in sens benefic sau in alte sensuri.

Exercitiile de linistire a mintii sunt multiple, exista diverse tehnici de constientizare si de meditatie, exista tehnologia sunetelor binaurale care tind sa directioneze creierul catre anumite unde cerebrale predominante (alfa, theta sau chiar delta), care pot determina activarea conexiunilor sinaptice descrise mai sus.

Sa enumeram cateva idei si exercitii care pot ajuta, dar sunt multe altele ce pot fi gasite pe internet, in carti sau predate de catre oameni care au ajuns la anumite nivele de maiestrie in domeniu:

1. Observati-va permanent gandurile si activitatile zilnice, folosind eventual si un jurnal la sfarsit de zi

2. Meditatie: Va asezati pe un scaun, intr-un mediu linistit, poate cu o muzica de relaxare in fundal. Va relaxati apoi, timp de 5-10 minute fiti atenti ce ganduri va apar in minte. Nu le urmati firul dar nici nu le negati sau reprimati. Observati despre ce este vorba, apoi scrieti pe o foaie de hartie. Dupa ce ati scris primul gand, reveniti in relaxare si asteptati sa vina si urmatoarele. Dupa ce au trecut minutele, cititi ceea ce ati scris pe foaie. Incercati sa identificati ce anume a declansat acele ganduri si daca era ceva cu adevarat important in moment sau nu. Practicarea acestei tehnici poate duce la minimizarea agitatiei naratorului intern, cel care tot timpul ne povesteste in minte ceea ce facem. Putem progresa astfel spre starea de non-verbalizare, in care simtim gandurile fara a fi necesar ca naratorul intern sa le puna in cuvinte si sa ne ocupe mintea cu povestirea lor.

3. Meditatie: Mergeti in parc si stati pe o banca. Inchideti ochii apoi incercati sa identificati toate zgomotele din jur. Faceti aceasta fara a le descrie in cuvinte. Pur si simplu identificati un zgomot si Stiti (de exemplu) ca este o vrabiuta care ciripeste pe ramura unui copac. Observati apoi toate zgomotele pe care le puteti identifica. Veti observa la un moment dat ceva uimitor. Naratorul intern s-a oprit, mintea este aproape vida. De ce ? Deoarece s-a concentrat pe actiunea de mai sus, care nu presupune cuvinte. Opriti si observarea zgomotelor si ramaneti in acea stare de liniste, de vid mental, cat puteti. La inceput cateva secunde, apoi minute si din ce in ce mai mult, pe masura ce practicati.

4. Meditatie: Daca va este usor sa vizualizati, vizualizati un ceas in fata voastra (stati cu ochii inchisi). Observati secundarul cum se misca, secunda cu secunda. La fel ca mai sus, veti observa la un moment dat (poate dupa un minut) oprirea naratorului intern si puteti sa ramaneti in acea stare, pentru a o cultiva si a o putea re-apela la comanda. La inceput veti misca poate secundarul cateva secunde pana cand naratorul va transmite un gand. Cu practica, veti reusi sa miscati secundarul, observadu-l, mai multe minute, atingand o stare profunda a mintii.

Inchei insemnarea de astazi, re-amintindu-mi cat de multi oameni porniti pe o cale spirituala evolutiva au mentionat dificultatea in a linisti mintea si a medita.

Si as dori sa spun cateva cuvinte despre Contemplatie. Este important sa observam conceptul de non-verbalizare ilustrat mai sus. Contemplatia este reprezentata de acordarea mintii pe frecventa unei energii/configuratii spatiu timp pe care dorim sa o aducem in constienta fizica. Contemplatia avansata nu are nevoie de cuvinte, este non-verbala.

Sa spunem de exemplu ca vrem sa contemplam prezenta lui Iisus, sa ne conectam la energiile Lui si sa il rugam sa ne ocroteasca si sa ne calauzeasca.

Intram in relaxare, poate cu o muzica lina, de fundal (de exemplu: Deuter, Frederic de La Rue, Sal Rachele si multe alte optiuni) si ne concentram atentia catre Iisus. Daca avem o icoana in fata, ar putea sa ajute. Apoi Stim faptul ca El este in camera. Mintea noastra observa evenimentul ca un fapt implinit, corpul emotional se simte in situatia descrisa. Fara nici o urma de indoiala, Iisus este in camera. Il privim/simtim si ii transmitem (fara cuvinte) rugamintea sa ne ocroteasca si sa ne calauzeasca (daca avem dificultati in a transmite fara cuvinte, este suficient sa stim si sa observam cum Iisus stie deja de ce l-am chemat). Ramanem cateva minute in acea stare si observam energiile din corp. Apoi ii multumim.

Contemplatia (non-verbala), redusa la esenta, se bazeaza pe faptul ca Totul este creat deja si noi ne conectam la realizatea pe care o dorim manifesta pentru a o aduce in manifestare. Este atat de simplu. Si totusi, nu este usor. Necesita practica, evolutie si crestere permanenta a abilitatii de constientizare si concentrare.

Contemplatia, asa cum am descris si la exercitii, trebuie urmata de o relaxare pe acea frecventa a realizatii manifestate, pentru a da posibilitatea sa primim din dimensiunile mai inalte energia manifestarii dorite.

Verbalizarea are totusi si ea un rol, pana cand ajungem sa putem contempla/receptiona fara cuvinte. Verbalizarea aliniaza ego-ul, naratorul intern, cu viziunea contemplata. Dar nu trebuie sa uitam ca ea descrie ceea ce deja noi manifestam in planul mai inalt.

Vom explora conexiunea intre contemplatie si manifestare in insemnarile viitoare.

http://www.youtube.com/watch?v=JoN936sQBFM

Aceasta deoarece, Linistea Mintii nu este un instrument pentru pasivitate ci, dimpotriva, pentru creativitate fara limite..

Advertisements