Despre emotii si discernamant


Dragi cititori,

fiinta umana incorporeaza un mare Dar Divin, catalizator de evolutie admirat de multe rase din univers. Desi deseori nu realizam acest lucru, corpul emotional este acel Dar Divin.

Dar ce este emotia ? O putem considera ca energie in miscare. Emotia este simt spre deosebire de minte care analizeaza date. Emotia este asociata unui vector sau diferenta de presiune daca vreti in miscarea constiintei, in vreme ce mintea este cea care prelucreaza date venite de la senzorii perceptiei.

Mai mult, daca intelegem aspectul vectorial sau diferential al emotiei, atunci intelegem ca ea are si un sens sau directie. Putem asocia un sens pozitiv tuturor emotiilor asociate iubirii, care determina senzatii de dilatare si expansiune,  un sens negativ putand fi asociat emotiilor care produc compresie, apasare.

Atributele de mai sus (pozitiv si negativ) nu au fost folosite ca si judecata de valoare (bun si rau) ci ca ajutoare date intelectului (corpului mental) in scopul de a intelege un fenomen.

https://i0.wp.com/golden-flow-system.com/wp-content/uploads//flow_water_fall.jpgEmotia este cea care semnalizeaza fluxul, in vreme ce mentalul este cel care analizeaza date statice. Desigur, si intelectul poate intelege fluxul energiei, analizand date in timp, folosind memoria, si asociindu-le eventual unor ecuatii sau legitati. Cu toate acestea, corpul emotional si emotiile asociate sunt cele care informeaza constienta despre miscarea energiei.

Putem merge si mai in profunzime, afirmand ca emotiile pot fi clasificate in doua categorii: cele care semnalizeaza miscare interna de energie si cele care semnalizeaza miscare de energie intre interior si exterior. Afirmatia nu trebuie luata ad literam ci incearca sa semnaleze faptul ca putem genera emotie prin sisteme de credinta care asociaza date senzoriale cu evenimente memorate (corpul mental genereaza emotia) sau putem genera emotie in cazul in care percepem direct din interactiunea cu mediul o miscare de energie (fara contributia intelectului). Putem folosi in ultimul caz termenul de sentiment.

De exemplu, putem genera o emotie de teama atunci cand vedem la stiri un reportaj despre o catastrofa, intelegand din datele memorate de-a lungul timpului ca, potential, putem sa devenim si noi “victime” ale unei situatii similare. Putem insa avea un sentiment de teama atunci cand la nivel supraconstient percepem un pericol pentru corpul fizic care se manifesta printr-o compresie a aurei.

Emotiile interne ce genereaza compresie (exemplu: teama, furie, tristete..) sunt de obicei expresie a rezistentei pe care o opunem fata de viata, fata de adevar. Emotiile ce genereaza dilatare, expansiune (de exemplu, iubire, bucurie, voiosie) apar atunci cand suntem in Flux Divin.

Asa cum am exprimat la inceput, nu exista emotii rele si emotii bune. Toate emotiile sunt benefice, ele transmit semnale constientei. Ceea ce este extrem de important se refera la urmatoarea etapa a procesului, ce anume face constienta cu datele primite de la corpul emotional.

https://i2.wp.com/th05.deviantart.net/fs70/PRE/f/2011/322/7/3/emotions_in_a_spiral____by_pavlusa-d4gjqhp.jpgIdeal, constienta foloseste semnalele emotionale pentru a evolua, a se dilata, a isi creste perceptiile. In acest caz, emotiile genereaza perceptii extinse, constienta extinsa, care la randul lor genereaza alte emotii si perceptii si tot mai sus pe scara evolutiva, intr-un proces care trebuie sa duca la cresterea constiintei. Aceasta deoarece, exista suflete foarte perspicace si perceptive, care desi devin foarte constiente, nu neaparat isi cresc constiinta ci isi folosesc simturile pentru a ii controla pe ceilalti sau a obtine putere asupra lor.

In cazul emotiilor generate de sistemele de credinta limitate (in lipsuri, pericole la tot pasul etc..), asa numitele emotii ce semnalizeaza presiune interna (descrise mai sus), sufletul constient identifica ce parte a sa se opune vietii si adevarului  si lucreaza spre a vindeca aspectul respectiv.

Cineva m-a intrebat la un moment dat de ce oameni care au vibratie mare (sa spunem peste 5 pe scara folosita in materialele Fondatorilor) pot manifesta instabilitate emotionala si asa numitele emotii negative. Idee aici este ca, pe masura ce vibratia creste, perceptia emotiilor este amplificata. Ceea ce la o vibratie de 4,7 (de exemplu) pare sa fie un reziduu emotional nu foarte semnificativ, atunci cand sufletul ajunge la vibratia de 5.4 (de exemplu), reziduul respectiv poate deveni foarte intens, grabind fie procesul de vindecare (prin constientizarea cauzelor), fie instabilitate in vibratie (sufletul poate vibra intre 4.7 si 5.4 de exemplu) ceea ce duce la disocieri de personalitate sau alte efecte de acest gen.

Emotia este un Dar Divin si, atata timp cat intelegem cum ne poate ajuta sa ne acceleram evolutia), toate emotiile sunt pozitive si benefice in inteles lumesc.

http://coolwaterjamaica.files.wordpress.com/2011/07/go-against-the-flow-1.jpgAtunci insa can ne reprimam emotiile sau ne lasam condusi de ele sau le compensam in mod necugetat (fumat, alcool, consum exagerat de dulciuri, activitati fizice ce duc la epuizare, cumparaturi peste necesitati etc..) putem vorbi intr-adevar de negativitate. Aceasta deoarece, in cazurile de mai sus, sufletul inoata impotriva Fluxului Divin, al Fluviului Vietii, ceea ce consuma foarte multa energie si duce la involutie in dimensiunile timpului secvential. Chiar si acest caz poate sa se schimbe radical daca sufletul intelege ca inoata impotriva curentului si ia masurile necesare. Experienta acumulata se poate folosi benefic in a ajuta alte suflete care sunt in situatia de mai sus sa constientizeze si sa evolueze.

Reprimarea emotiilor este intalnita si in lumea sufletelor care au ajuns la o vibratie mai mare. Exista tendinta uneori de a fi cam sobri, opaci sau foarte mentali. Mentalizarea excesiva, ce poate fi deseori asociata cu reprimarea unor emotii, poate lua forma afirmatiilor si zicalelor spirituale la tot pasul. In realitate, sufletul respectiv incearca sa se convinga pe sine de anumite adevaruri spirituale si, chiar incearca sa abata atentia de la semnalele emotionale tinand mereu atentia pe mental.

In vreme ce afirmatiile sunt in mod normal benefice pentru reprogramarea subconstientului, atunci cand sunt folosite pentru a abate atentia sinelui de la semnalele emotionale, efectul este contrar.

Exista si situatia in care oamenii spirituali se lasa condusi de emotii sau le dedica timp exagerat de analiza si despicare a firului in patru. Nici aceasta nu ajuta.

A fi Maestru nu insemana sa ascunzi emotiile sub pres, incercand sa promovezi o imagine stralucitoare ce nu are legatura cu Sinele. Acea imagine este o iluzie si, mai devreme sau mai tarziu, problemele vor iesi la iveala. Nu inseamna nici sa fii obsedat de emotii stand sa analizezi cel mai mic impuls emotional. Tiparele repetitive sunt cele importante.

Iisus a plans, s-a infuriat, a fost trist, a ras si s-a bucurat, a glumit si a vorbit solemn si serios. Cu alte cuvinte, El si-a iubit emotiile si a trait Darul Divin in trupul fizic.

Cat timp suntem in corpuri umane inca dense, vor exista mereu ceea ce numim in termeni lumesti “slabiciuni”. Existenta si experienta lor nu reprezinta o negare a maiestriei fiecarui om, dar modul cum le foloseste face diferenta intre maestri si cei care au uitat cine sunt cu adevarat.

Exista multiple metode de vindecare ale corpului emotional, incluzand EFT (emotional freedom technique), vindecari ale liniei temporale (timeline healing), regresii si multe altele. Cu toate acestea vindecarea corpului emotional este un proces continuu pana cand omul se inalta in corpul nemuritor.

Intelegerea emotiilor, acceptarea lor si a responsabilitatii pentru ele (desi in unele cazuri poate parea si chiar poate fi ca emotia sa fi fost fortata de alt suflet), exprimarea lor in forme sanatoase si eliberare lor prin diverse tehnici (incepand cu intentia si cererea ajutorului Divin) sunt repere ale modului cum putem folosi Darul Divin pentru evolutie.

Corpul emotional este acum, in termeni lumesti, vedeta sufletului nostru. Aceasta deoarece, el este un instrument foarte fin pentru discernamant, extrem de necesar in vremurile pe care le traim.

Perturbatiile electromagnetice din Soare, cele de pe Pamant, potentate de emisiile energetice ale Centrului Galactic, colorate (daca pot folosi aceasta expresie) de masurile disperate pe care cei care doresc sa isi perpetueze controlul asupra omenirii le pun la cale, dar si Luminate de Fiintele Celeste care ne asista, determina importanta exceptionala a discernamantului. Corpul emotional, simtirea este instrumentul principal al discernamantului, completat de minte si ratiune. Sanatatea corpului emotional asigura date corecte pentru suflet si corpul mental, ajutand sufletul sa discearna intre mesajele si trucajele amagitoare si mesajele si ajutorul luminos al Ierarhiei Luminii.

https://i1.wp.com/www.gotchiworld.de/wp-content/uploads/2007_his_dark_materials_golden_compass_007.jpgSuntem in plina furtuna dragilor, dar avem o busola Divina pe care, daca o urmam, vom iesi cu bine in apele linistite, limpezi si abundente ale Noii Ere.

Advertisements

Posted on January 20, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comments Off on Despre emotii si discernamant.

Comments are closed.

%d bloggers like this: