Sistemele de credinta si evolutia


Dragi cititori,

traim o perioada de revelatii, care ne fac sa reconsideram modul in care privim realitatea. Se intampla pentru toti, de la cei mai simpli oameni, pana la cei care se considera “elite”.

In anul 2015 si in continuarea sa, din ce in ce mai multe dezvaluiri si desecretizari ale unor informatii ascunse de societate vor aparea pe ecranul nostru perceptual. Desigur, daca opunem rezistenta schimbarilor, dinamica vietii ne va tine foarte ocupati si stresati. Daca insa suntem atenti si calmi, deschisi catre evolutie, va fi suficient timp pentru a percepe din ce in ce mai mult.

Exista un element foarte important care moduleaza informatia accesibila perceptiei, ma refer la sistemele de credinta. In mesajul anterior am mentionat cateva idei de baza privind sistemele de credinta si gandirea critica in sens constructiv. Sa contemplam mai departe folosind modele de realitate accesibile si permisive pentru dezvoltarea ulterioara personala.

Am folosit deseori in mesajele anterioare analogii cu sistemele informatice. In acest sens, putem considera sistemele de credinta ca programe de procesare si formatare a datelor (esantioanelor) pe care le obtinem prin senzorii nostri perceptivi. Coerenta si personalitatea dinamicilor <perceptie – sisteme de credinta – baze de date memorate>, contureaza ceea ce am putea numi sistem cognitiv (este posibil ca definitiile date aici sa se potriveasca sau nu cu cele din literatura de specialitate, dar nu ne dorim sa reproducem ceea ce a fost documentat de alte sisteme cognitive, ci tocmai sa exploram esenta lor).

claims-processingSistemul cognitiv astfel, poate fi asociat cu un sistem de operare ce ruleaza pe biocomputerul nostru, avand rutine si programe de procesare a perceptiilor, prelucrare si stocare a datelor in sisteme de baze de date, formatate in conformitate atat cu elemente ale structurii cognitive colective a umanitatii (sa spunem educatia) dar si personale.

Exista doua dinamici aferente sistemului cognitiv. Unul este de bucla inchisa, procesat de ego, care este un subset al mintii conectat numai la simturile fizice. Ego-ul foloseste datele senzoriale, memoria si elemente de logica (procesate in emisfera stanga a procesorului pe care il numim creier) pentru a crea un model al realitatii, care sa asigure functionarea sufletului in aceasta lume, dar si (eventual) sa isi extinda cunoasterea.

closed_loopO a doua dinamica (explorata in mesajele precedente) este de palnie dubla, sau clepsidra. Acea parte din noi care este dincolo de ego (sa o numim pentru convenienta supraconstient) este cuplata la senzorii nostri subtili, prezenti in corpurile subtile (prezentate ca si haine ale sufletului intr-un mesaj precedent). Astfel, avem acces la date care depasesc orice model de realitate bazat pe simturile fizice si pe logica empirica.

hourglassPrin partea de sus a clepsidrei, primim informatii din alte planuri de existenta ale fiintei noastre multidimensionale. Le accesam (sau nu) prin micul tunel din mijlocul clepsidrei (sa il numim constient) apoi datele sunt memorate in subconstient.

Desigur, sunt folosite descrieri simplificate, accesibile pentru noi toti. Putem asocia cea de a doua dinamica (clepsidra) cu procesul de actualizare a sistemului de operare de la un server mai mare. Aceasta deoarece, acele informatii au o scala mult mai larga si cuprinzatoare decate cele obtinute prin senzorii fizici.

Ideal este sa combinam armonios cele doua dinamici, ca sa functionam bine la nivel de detaliu in lumea fizica a timpului linear secvential, dar sa mentinem si poza si imaginea mai mare a lucrurilor si a ceea ce suntem noi cu adevarat, ceea ce este multidimensional si nelinear.

Totusi, nu este suficient sa combinam cele doua dinamici, mai este necesar si sa ne actualizam sistemele de credinta (rutinele cognitive) astfel incat, atunci cand translatam datele extrasenzoriale (provenite prin corpurile subtile, cuplate la personalitatea lumeasca prin conexiuni sinaptice activate in creier, in procesor) pentru a le memora in baza de date a sistemului cognitiv, acestea sa nu fie deformate sau trunchiate.

Cand evoluam, devenim din ce in ce mai constienti de tiparele noastre cognitive si comportamentale, ceea ce ne ajuta sa reprogramam sistemele de credinta limitative, deformate, care ne impiedicau sa percepem realitatea multidimensionala intr-un mod nedistorsionat.

Va exista intotdeauna un factor de distorsiune in transferul datelor multidimensionale catre personalitatea fizica, deoarece cuvintele sunt prea limitate pentru a descrie 100% corect realitatea multidimensionala. In plus, exista deseori sisteme de credinta reziduale limitative si reziduuri emotionale negative, inerente experientei umane in evolutie. Acei mediumi / invatatori care pretind ca au acuratete de 100 % si sunt detinatorii adevarului suprem, s-ar putea sa se trezeasca intr-o zi ca se afla intr-o mare iluzie.

distortionAtunci cand procesul de armonizare ale celor doua dinamici descrise mai sus decurge corect, iar sistemele de credinta sunt actualizate benefic de constiinta care se extinde, calea evolutiva a sufletului arata ca o scara cu trepte de diferite dimensiuni. O scara care urca, avand perioade de integrare si interiorizare, si perioade de extindere si expansiune.

urlIn cazul in care procesul de armonizare a celor doua dinamici nu decurge corect si/sau sistemele de credinta nu sunt actualizate benefic, sufletul respectiv stagneaza, iar stagnarea prelungita duce la reciclare (sa ii spunem o resetare a existentei fizice si un nou inceput, o noua initializare). Putem asocia aceasta cu inchiderea intr-o colivie, fara hrana. Desigur, in orice moment, colivia poate fi parasita pentru a continua evolutia.

Dinamicile energetice rapide si turbulente (umanitatea la nivel colectiv incepe sa aiba acces la nivel supraconstient, dar cultiva sisteme de credinta extrem de distorsionate) duc la conflicte interioare si exterioare, atat in viata de zi cu zi, dar si in aspectele spirituale si ezoterice ale vietii. Asadar, intalnim deseori comunicarea asa numit violenta, de la forme subtile pana la forme evidente.

Un mod de a cultiva sisteme de credinta sanatoase in ceea ce priveste aspectele cognitive, constiente si supraconstiente, este ceea ce a fost definit ca si comunicare non-violenta, cu sinele si cu ceilalti, in gand sau verbalizat, pe care o vom explora intr-un mesaj viitor.

Sa revedem imaginile drumului evolutiv. In timpul linear, in mod optim, arata ca o scara, cu trepte de diferite dimensiuni. Cu alte cuvinte, are un aspect incremental.

Atunci cand se atinge starea de iluminare (s-au urcat suficiente trepte incrementale), are loc un salt cuantic care ne duce in simultaneitate.

Starea de cautare si evolutie intiala se refera la invatarea unor lectii.

Starea de iluminare se refera la exprimarea Divinitatii interioare si co-creatie cu Dumnezeu.

Astfel, suntem in permanenta conectati la aspectul etern, nemiscat al lui Dumnezeu, si ne extindem evolutiv in Creatia Sa in permanenta expansiune si schimbare..

eternal

 

Advertisements

Posted on January 5, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: