Sinele Uman


Ne produce mari bucurii, ne ajuta sa navigam in aceasta lume si, in acelasi timp, ne ridica cele mai mari provocari in evolutia spirituala.. Sinele Uman.

human-dataSa continuam sa exploram misterele sale din perspectiva conceptelor introduse in mesajele precedente.

Aceasta insemnare se bazeaza pe cele precedente si pe termenul introdus de constiența constienta. Astfel, a fost introdus termenul de Sine Uman si caracterizat ca fiind constiența constienta, in vreme ce Sinele Divin a fost caracterizat ca fiind mai degraba o Prezenta, un Factor Cauzal, Constiinta.

Multi dintre noi ne-am putea intreba ce anume inseamna constiența constienta ? Exista multe considerente filozofice privind constiinta si constienta, dar sa folosim o alta abordare, bazata pe analogii, definitii redefinite si logica holistica.

Trebuie sa fim atenti la faptul ca termenii folositi aici, sau mai degraba procesele din spatele lor, depasesc ceea ce poate fi descris in cuvinte, ca urmare, trebuie sa contemplam dincolo de cuvinte. Constiența simpla poate fi definita in cel mai simplu mod ca fiind descrisa de capacitatea de a percepe mediul exterior si de a raspunde la stimuli intr-un mod predictibil, bazat pe o anumita programare. Aceasta definitie nu este similara cu cea din dictionare, dar ajuta sa diferentiem anumite subtilitati, in vreme ce definitiile oficiale sunt insotite de multe intrebari filozofice.

Constiența constienta poate fi descrisa ca o constiența constienta de functia ei. Iar functia ei este constiența. Pare o definitie circulara si asa si este daca nu incepem sa diferentiem dimensiunile. Un robot poate fi considerat constient (in sensul termenilor definiti in acest articol), dar pentru a deveni constiența constienta, trebuie sa aiba componente Vii (exista referinte la tehnologii in univers care au creat o simbioza intre viu si automatizare, intre organic si anorganic).

thoughtsCapacitatea de a percepe si raspunde la stimulii exteriori nu este echivalenta cu constiența fata de raportul cauzal intre mediul interior si cel exterior.

In momentul in care am pomenit de mediul exterior, putem contempla o zona a constienței Universale care functioneaza cumva autonom, deci are anumite granite si delimitari fata de ceea ce este Universal. Ca urmare, in mintea noastra apare conceptul de membrana, ce defineste o entitate constienta (atentie, nu o constiinta).

HeartMembraneMergand mai departe, si aici exista referinte in materialele transmise de oameni specialisti in bilogie si deschisi in Spirit, putem asocia membrana cu un instrument inteligent de perceptie a stimulilor si de raspuns la ei. Exemple de membrane sunt pielea fizica, aura, desigur pe diferite niveluri de densitate si complexitate.

Dar cum poate sa devina o constiența constienta de functia ei ? Cu alte cuvinte, cum poate ea deveni o constiența constienta ?

Pentru aceasta, constiența trebuie sa perceapa prin functia ei de baza, constiența, raspunsul personal la stimulii exteriori ca si stimuli recurenti. Pentru aceasta este insa necesar sa existe un fenomen de reflexie si de refractie a raspunsului fata de membrana, cu alte cuvinte, reflexia pentru ca entitatea constienta sa devina constienta de functia sa si de efectele sale, si refractia pentru a putea emite un raspuns in mediul exterior. Deci trebuie sa existe un raspuns emis dar si o bucla informationala reflectiva (inchisa) cu mediul exterior.

imagesDin alt punct de perceptie, constiența constienta ne duce cu gandul la geometria fractalica, unde Unul este in Tot, si Totul este in Unul. Astfel membrane temporare divid Intregul in Manifestare, in vreme ce acesta ramane Intreg in Esenta. Se creaza astfel mai multe instanțe ale unui Intreg individualizat prin variatia unui parametru.

fractal_gold_mosaicDupa aceasta introducere in cuvinte ale unui proces infinit de complex, viata constienta, pentru a nu complica mai mult lucrurile, putem contempla analogia celor descrise cu urmatorul proces:

Sufletul Uman, produs al Constiintei Pure, fiintat in Prezenta Divina, interactioneaza cu dimensiunile Creatiei prin costume specifice fiecarui mediu dimensional. Proiectia Constiintei (Prezentei) in costumele dimensionale creaza aspecte ale Constiintei, care sunt subarmonici ale ei si reprezinta constiențe dimensionale. Cand toate acestea sunt in armonie si actioneaza coerent, Prezenta ce insufleteste Omul traieste experienta Creatiei multidimensionale.

Daca insa, sa zicem, constiența isi concentreaza atentia (acorda energie Perceptiei) pe o anumita gama de frecvente, datorita stimulilor foarte puternici din dimensiunea dominanta, atunci o parte se fragmenteaza de Intreg, uita de el, creand o membrana si o entitate constienta de exteriorul fragmentat, dar si de functia sa de constiența in acel mediu. Intelegem prin entitate sub-setul constienței care se modeleaza printr-o bucla inchisa de feed back dupa mediul exterior, perceput ca separat, si se programeaza conform interactiunii si coliziunii cu mediul “exterior”. Acea entitate o putem descrie ca Sinele Uman.

Constiinta umana este eterna in vreme ce Sinele Uman nu poate exista decat in timp. De aici si conceptul de “eliberare de forma umana”, intalnit in invataturile samanice, dar si in alte materiale.

Sinele Uman, datorita concentrarii atentiei pe mediul fizic, emotional si mental intelectual, precum si pe stimulii aferenti, se percepe separat de Marea Cosmica de Constiinta si Constiența, desi, in mod ironic, el nu poate exista fara Prezenta, fara esenta care il cauzeaza, Constiinta.

Aspectul predictibil al raspunsului fizic, emotional, mental al Sinelui Uman la stimulii exteriori il definim ca personalitate. Atunci cand Sufletul isi paraseste corpurile dense, desi unele tipare de personalitate ar mai putea fi disponibile, identitatea reala este (re) dezvaluita.

Identitatea reala este Radianta si nu Reflectiva, avand corpuri de constiența ce cuprind intregul Univers, generand un aspect pe care il numim Prezenta Divina (mentionata si in articolele precedente de pe acest site si din alte materiale si surse).

radiant-home-page2Iluminarea, care poate fi descrisa prin coerenta si armonia Sinelui Divin cu Sinele Uman, poate fi stimulata de auto observare, de cultivarea Observatorului (concentrarea atentiei pe Constiinta si Prezenta). Initial, prin cunoastere memorata, Observatorul poate modela Sinele Uman si constiența in acord cu Legile Universale si adevarata Identitate, ceea ce interiorizeaza un corp al constienței constient de adevarata sa natura, ceea ce cultiva Intelepciunea (cunoasterea interioara, simultana cu Perceptia) si formeaza constiența in Atitudine in acord cu Sinele Divin. Cu alte cuvinte, membrana se dizolva, Prezenta ramane individuala, dar interiorul si exteriorul nu mai sunt separate ci interconectate.

Atunci Omul devine cu adevarat Prezenta Divina Eterna, adevarata sa Identitate si (din pacate) unul dintre cele mai mari secrete ale omenirii. Exista forte in aceasta lume care doresc ca oamenii sa se identifice cu corpul fizic si nevoile lui, sa se creada entitati temporare intr-o lume ostila, avand nevoie sa isi castige “painea zilnica” lucrand in tipare impuse, in cicluri fara sens, ce storc forta de viata.

Membrana Confuziei insa se dizolva, strapunsa de frecvente dincolo de gama ei de raspuns si Sinele Uman este reintegrat in Sinele Divin. Adevarata natura umana lumineaza prin mistificarile unor forte obscure, revelandu-se noua.

Si calatoria continua..

Advertisements

Posted on May 26, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: