Alchimia istoriei 1


In aceste timpuri de mari schimbari, exista din ce in ce mai multa atentie acordata istoriei noastre precum si naturii timpului (inclusiv intr-un material deosebit, a carui prezentare o puteti gasi la link-ul: http://www.proxima-mundi.ro/istoria-reala-a-pamantului).

In insemnarea de fata ne propunem sa exploram de asemenea aceste subiecte, folosind concepte si idei care sa ne duca dincolo de orice limbaj structurat, catre imaginea multidimensionala ce se afla acolo. Ne bazam pe concepte, idei si explorari incepute in articolele precedente.

Istoria, in intelesul ei cat mai simplu, este reprezentata de memoria trecutului din perspectiva timpului secvential. Cu alte cuvinte, este o inregistrare pe diverse medii (memorii) a evenimentelor manifestate (traite ca experienta) intr-o anumita sfera de interes.

Intl_History_2Noi cunoastem istoria din replicile ei memorate (scrise, inregistrate) din diverse surse care au raportat din propria lor experienta (au fost contemporane evenimentelor relatate) dar si din surse care au studiat si integrat la randul lor alte surse/fragmente intr-un tot inteligibil si coerent.

Desigur, in cazul de mai sus, ceea ce primim este o replica filtrata de psihicul surselor, cu alte cuvinte, este pasibil de distorsiuni si interpretari subiective.

Cu toate acestea, cei mai multi dinte cei care citesc aceste randuri stiu ca exista si o memorie universala obiectiva (inregistrarile akashice) a liniilor temporale experimentate, care poate fi accesata de fiecare suflet care doreste sincer sa afle si sa invete. In acest caz, gradul de acuratete a informatiilor receptate este in directa legatura cu dezvoltarea abilitatilor de citire akashica (ce se amplifica in prezent pentru toti oamenii care au ales sa creasca in vibratie) dar, foarte important, si cu gradul in care cititorul akashic si-a vindecat traumele personale si transpersonale.

the-arkashic-recordsO idee importanta pe care dorim sa o mentionam este ca istoria (invatata) determina deseori sufletele sa isi creeze tipare empirice mentale care le modeleaza comportamentul, sistemele de credinta si atitudinile, avand astfel o influenta semnificativa asupra a ceea ce numim viitor. Cu alte cuvinte, modul de perceptie a evenimentelor trecutului poate fi un instrument puternic de programare a experientei viitorului.

Configuratia evenimentelor a ceea ce numim prezent este o creatie colectiva. Invataturile spirituale care subliniaza ideea ca fiecare om isi creaza realitatea trebuie intelese multidimensional. Cu alte cuvinte, noi ne cream experienta (individuala) a realitatii (colective), in vreme ce avem o influenta mai mare sau mai mica asupra ei (puteri de creatie mai mari sau mai mici), in functie de nivelul de evolutie individual si colectiv. Sunt suflete care se considera victime ale creatiei colective, in vreme ce altele au o influenta importanta asupra ei.

In aceasta tesatura complexa, nu putem sa nu ne gandim la ideea de Liber Arbitru. Liberul Arbitru este un parametru important ce functioneaza ca reper pentru modul in care creatiile individuale se insumeaza generand creatia colectiva. Atunci cand creatia colectiva este bazata pe un procent majoritar de dinamici de coliziune (competitivitate, supravietuire, control..), se poate afirma ca liberul arbitru al unui numar insemnat de suflete este incalcat. Este ceea ce se intampla acum pe Pamant, cu contrastele extreme care isi cauta rezolutia.

Pyramid-of-Capitalism-e1331670725967-520x658In insemnari trecute am explorat ideea ca esenta (simpla si atemporala) se dezvolta in complexitate prin dinamica timpului. Asadar, esentele (constiinte, suflete, arhetipuri..) proiectate in dinamicile temporale se dezvolta in manifestari complexe.

Putem astfel contempla ideea ca exista o unda temporala care pleaca de la esenta, fiind fluidulĀ  ce permite dezvoltarea in spatiu. In aceasta perceptie, unde temporala este emisa dinspre trecut (momentul originar in care esenta s-a proiectat in lumea timpului secvential) si se deplaseaza catre necunoscutul pe care il numim viitor.

Daca ar fi numai atat, ne-am putea atasa de ideea de destin mecanicist, trecut care determina viitorul. Desigur insa, toti oamenii treziti stiu ca au in orice moment posibilitatea de a alege si a crea fara a fi “victime” ale evenimentelor trecute (si chiar de a schimba trecutul). In acest fel, ideea unei unde temporale care vine dinspre viitorul (potential) prinde atentia constentei noastre. Putem astfel afirma ca ceea ce numim prezent este in realitate un nod (spatiu creativ) de interferenta a undelor temporale duale (trecut-> viitor potential si viitor potential->trecut).

phase_shiftedPentru a se crea nodul de interferenta a dinamicilor de mai sus si sa se traiasca experienta secventiala a manifestarii in lumea spatiu-timp, este obligatoriu sa existe un defazaj intre cele doua unde. Altfel, totul ar fi fost fluid si simultan. Dar, explorand aceasta idee, realizam ca exista multiple noduri de interferenta simultane ( spre trecut si pre viitor), ceea ce ne conduce catre contemplarea conceptelor care afirma ca exista nu numai o infinitate de viitoruri potentiale, dar si de trecuturi. Cu alte cuvinte trecutul nu este “sculptat in piatra” (desi asa pare).

In aceasta infinitate de trecuturi si viitoruri, trebuie totusi sa existe o referinta. Aceasta este determinata de punctul de Atentie al constiintei proiectate in spatiu-timp, care este ancorat in acea realitate de catre corpul folosit ca “haina” a sufletului. Exista de asemenea (ca sa fim consecventi cu explorarea de mai sus) o multime de versiuni potentiale ale noastre, care traiesc experiente pe infinite linii temporale (realitati) care, fata de punctul nostru de referinta, pot fi vazute ca trecute, viitoare sau paralele.

Este aici util sa contemplam, pentru a inchide o bucla, faptul ca, din perspectiva sufletului proiectat in spatiu/timp, esenta este atat trecutul cat si viitorul, cu alte cuvinte, esenta emite ambele unde temporale. Cand omul transcede iluzia formei/timpului secvential, esenta devine Prezent (Etern).

eternal_nowToate nodurile de interferenta exista simultan in ceea ce numim Prezentul Etern, care contine toate potentialele (infinite). Prezentul secvential in realitate Nu exista, deoarece este un dinamica fluida (nod de interferenta a unor forme de unda duale, defazate). Iluzia continuitatii realitatii fizice este data de faptul ca simturile noastre fizice se manifesta numai in punctele de interferenta, ceea ce sprijina ideea ca realitatea fizica (asa cum o percepem noi) este din punct de vedere multidimensional, pulsatorie. Ceea ce este intre nodurile asociate perceptiei fizice a realitatii este fluid si etern.

Contempland cele de mai sus, incepem sa ne dam seama ca fiecare aspect organic (fiinta) sau anorganic (materie) este un emitator (creator) de unde temporale precum si un receptor al lor. Astfel, se contureaza dinamicile de Creatie si Perceptie aferente lumii noastre. In lumea fizica, exista un defazaj intre Creatie si Perceptie (usor de intuit conform modelului undelor temporale), dar, pe masura ce constiinta evolueaza si creste in vibratie (afectand dinamicile temporale proprii), Creatia si Perceptia devin Simultane.

Ca sa completam imaginea, afirmam faptul ca exista unde temporale purtatoare (dominante) si unde temporale modulatoare (secundare). De exemplu, planeta Pamant emite in aceasta lume undele temporale de referinta (dominante), si fiecare fiinta/materie din sfera planetara (sincronizata cu ea) emite unde care moduleaza unda temporala de baza. Dominanta absoluta a undelor emise de planeta face sa ne putem percepe cu totii in faza, sincronizati in ceea ce numim prezent.

Perceptiile noastre sunt asociate undelor temporale receptate de la toate celelalte entitati organice sau anorganice. Putem astfel contempla ce se intampla cand viteza noastra de deplasare devine semnificativa in raport cu cea a undelor temporale (relativitatea timpului).

time-relativity05-1Vom continua subiectele de aici si in insemnarea urmatoare.

Advertisements

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s