Cautarea spirituala


Intr-o nota mai amuzanta: Exista invatatori spirituali, unii destul de cunoscuti, care afirma ca nu trebuie sa cauti nimic, totul este in interiorul tau, cautarea nu are sens.

Dar, daca cineva este interesat de parcursul lor spiritual si le studiaza cu atentie istoria personala, va observa ca ele/ei au avut o perioada de cautare intensa, uneori cu evenimente extreme.. Au calatorit peste mari si tari pentru a gasi acel ceva, sau poate s-au plimbat prin parcuri (pierzandu-si eventual casa si prietenii) si au dormit pe banci, au urcat pe varfurile Himalayei sau au strabatut Amazonul, au ajuns in unele cazuri la azil si multe altele.

Trecand prin aceste evenimente intense si deseori traumatice la nivelul personalitatii umane, ele/ei au gasit intr-adevar ce cautau in interior.

Entuziasti, tin seminarii si workshop-uri in care le spun oamenilor sa nu mai caute, eventual sa nu mai mediteze, sa nu mai faca yoga (decat daca nu au altceva de facut)…

Dar… au uitat propria lor cautare.. Ele/ei cred ca pot printr-o simpla informare sa ii ajute pe oameni sa gaseasca fara sa mai caute. Poate ca in unele cazuri este suficient pentru ca sa se produca Revelatia, dar, de regula, acele suflete cautasera la randul lor intens..

Este asadar de intrebat Sinele in ce masura workshop-urile care iti spun sa nu mai cauti au eficienta sau nu. Depinzand de sufletele care participa, de istoria lor personala si transpersonala de forma umana sau esenta sufleteasca, raspunsul ar putea avea nuante complexe.

Poate ca este de contemplat atunci ideea ca etapa de cautare este cea care pune bazele Revelatiei. Informarea nu este echivalenta cu Revelatia decat daca produce o Constientizare la nivelurile dense ale proiectiei sufletului (fizic, emotional, mental, astral, eteric si cauzal – sau cu alte denumiri functie de modelul de cunoastere) care sa genereze acel Declic(k) ce amorseaza saltul cuantic in evolutia personala.

Altfel spus, desi este adevarat in sensul cel mai inalt ca tot ceea ce avem nevoie (sa gasim) se afla in interior, accesibil instantaneu, proiectia acestui adevar in lumea fizica genereaza o dara temporala, mai mare sau mai mica in functie de istoria sufletului respectiv, care este asociata in limbaj lumesc procesului de cautare.

Cauta si vei gasi !

Vei afla ca nu este necesar sa cauti, dar, pentru a integra acest adevar la toate nivelurile fiintei, cautarea este inceputul. Aparenta contradictie este generata de faptul ca se intersecteaza mai multe dimensiuni de Adevar si Fiinta.

Daca lucrurile sunt privite din aceasta perspectiva, Cautarea devine Calatoria. In Adevar, in Infinitul Creatiei, Calatoria este infinita asa cum si Interiorul nostru este infinit ! Orice ai descoperi ca esti, esti mai mult decat atat, iar calatoria este o asimptota catre infinit.

Advertisements

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s