Valori rezonante   Leave a comment

Este atunci cand sufletul manifesta atitudini si modele comportamentale bazate pe valori rezonante momentul in care renunta la cultivarea referintelor istorice, personale, transpersonale si colective. Cu alte cuvinte, se manifesta in constienta deplina a momentului mai degraba decat sa repete tipare comportamentale generate istoric (traditii).

9378374-illustration-of-metallic-anchor-sinking-in-water-waves-Stock-Vector

Valori precum iubirea, compasiunea, aprecierea, creativitatea, cooperare mai degraba
decat competitie, duc la rezonante evolutive si frecvente care hranesc abundenta
si bucuria. Totul are valoare (aceeasi din cel mai inalt punct de vedere), dar, in functie de Calea aleasa, valorile capata nuante, unele mai accentuate, altele mai sterse, ca expresie a diversitatii de Cai in Imparatia lui Dumnezeu. Observatorul influenteaza ceea ce observa, ar spune cei care studiaza fizica cuantica. Reformulat, starea de constiinta (compozita) a Calatoarei/Calatorului face ca sa Observatorul sa perceapa gama rezonanta de valori mai vie decat ceea ce nu intra in sfera rezonanta.

Daca, datorita interferentelor haotice, Sinele Uman nu se aliniaza cu Sinele Divin (notiunile au fost detaliate in mesaje precedente) iar Observatorul nu mai functioneaza corect (fie observa numai ce pleaca de la Sine, fie numai ce vine, fie prea putin din fiecare), Universul are felul sau de a bate la usa mai puternic, prin evenimente ce pot fi solicitante, poate chiar traumatice. Astfel, indiferent cat de orbit este Observatorul, nu mai are cum sa nu le mai perceapa..

De cate ori suntem prinsi in gaduri repetitive, unul amorsand pe celalalt, fara a fi implicati in acel moment intr-o activitate logica deductiva urgenta, Observatorul este obturat iar Conturul nostru in momentul Prezent etern este diluat pe mai multe cadre temporale, din trecut sau viitor. Cu alte cuvinte, Prezenta de Sine (in momentul Acum) este diluata, rezultand o scadere a nivelului de Constienta si de Constiinta. Mai mare sau mai mica.. Vestea buna este ca oricand putem reveni..

movement-blur-2

Poate ca in aceasta lume, intrata intr-o faza haotica, stare rezultata din contrastul
extrem al manifestarii constiinteleor ce populeaza planeta, este dificil ca atitudinile mentionate mai sus sa fie mentinute in orice moment. De aceea este necesar un mecanism auto-corectiv.

Cel mai eficient mecanism auto-corectiv care ne poate ajuta sa ramanem pe Cale este
Prezenta de Sine, Constienta permanenta a ceea ce se intampla, in ambele directii
ale dinamicilor energetice (catre Sine si de la Sine, asa cum sunt percepute din ancora
corpului fizic). Prezenta de Sine se dezvolta prin auto-observare, prin cultivarea
Martorului, care nu este altceva decat o expresie a adevaratului nostru Sine, ce
nu este marginit de spatiu si timp, de entropie si moarte.

2475254_orig

Sufletele care nu reusesc (inca) sa manifeste Prezenta de Sine si atitudinile Divin rezonante dincolo de pragul critic, cauta repere si ancore istorice,localizate, ancore ale efemerei (din punct de vedere al orologiului galactic si cosmic) realitati consensuale in Oceanul Cosmic plin de curenti de constiinta generatori de evenimente.

Ele nu pot inca procesa consistent permanenta Miscare din cadrul infinit al Repaosului lui Dumnezeu. Reperele istorice, sub forma de personalitati individuale si colective, modele sociale, traditii, sunt mai degraba ocolisuri si rezistente la ceea ce Este (in flux).

Iar ceea ce Este se reveleaza acum, fara cale de intoarcere (alta decat moartea fizica si
un alt inceput in alte timpuri si locuri), in forma Apocalipsei (Revelatiei) mult profetite.

Posted ianuarie 22, 2016 by adrianpsc2012 in Contemplatie

Lasati un comentariu !