Evadarea Sinelui Radiant


Exista multe definitii pe care Sinele Uman le poate da Sinelui Radiant, in studiul metafizicii. Exista de asemenea si riscul de a cadea in capcana cuvintelor descriptive. Mai degraba, in acest caz, este utila o folosire contemplativa a cuvintelor, care sa genereze imagini personale si directe.

In acest sens, sa ne multumim sa afirmam faptul ca Sinele Radiant este adevarata identitate a noastra si este deasupra entropiei si mortii corpurilor ce il imbraca, hainele sufletului. Desigur, Sinele Radiant are mai multe niveluri, dar aceasta este o alta poveste si nu este in sfera noastra imediata.

index

Este Sinele Radiant cel care initializeaza Roluri, respectiv tipare de dinamici repetitive in lumile dense. Le ofera energie prin atentie si, prin hainele sale (corpurile dense), care sunt foarte sofisticate si adaptate taramului respectiv, exercita rolurile, le adauga complexitate, le mixeaza si… da, se identifica uneori cu ele.

Wizard-of-Oz-RSC-and-MUNI1-541x346

Atunci cand Sinele Radiant, prin atentie excesiva alocata Rolurilor, datorita atractorilor hipnotici ai acestei lumi, se confunda cu Rolurile, se creaza circuite in bucla, mental emotionale, identificabile in activitatea si structura circuitelor sinaptice activate (cristalizate). Cu alte cuvinte, circuitele sinaptice ale Procesorului Creier (care functioneaza in potential si ca un fel de centrala de comunicatii intre corpuri) se destructureaza (intra in hibernare) scazand in complexitate, cristalizandu-se pentru sustinerea efectiva a functionalitatii Rolurilor. Iar Sinele Radiant se comprima, radianta sa scade, fiind consumata in circuitele entropice ale Rolurilor.

images

In timp, balanta energetica este de regula negativa, corpurile mor si Sinele Radiant se detaseaza, asa cum uleiul se ridica la suprafata in apa.

Pentru a putea avea o durata semnificativa de viata a corpurilor in lumile dense, este necesara atunci re-improspatarea, care se face prin odihna corpului fizic (si eliberarea temporara a corpurilor subtile in ciruite de reimprospatare), dar, in stadii mai evoluate, se foloseste meditatia, tehnicile energetice, yoga si multe altele.

Sinele Uman, colectia de Roluri, devine astfel un fel de inchisoare pentru Sinele Radiant, in circuite cu bucla inchisa.

Evadarea Sinelui Radiant din inchisoare se poate petrece cumulativ sau printr-o informatie/energie soc, cu efecte de domino in activarea sinaptica. Ea este pre-programata in functie de circumstante, dar, liberul arbitru aferent Sinelui Uman o poate accelera sau incetini in timp, o poate face o reusita sau un esec ( in sens lumesc). Aceasta deoarece, Sinele uman joaca rol de paznic al inchisorii, rolul suprem.

tunnel%20vietnam%20war

Cand Sinele Radiant evadeaza, transforma fosta inchisoare in casa visurilor iar spatiul interior personal in Gradina Eden-ului. Rolurile devin gradinarii lui priceputi. Nici un alt Sine Uman nu poate intelege deplin cum isi foloseste Sinele Radiant eliberat propriile Roluri. Aceasta probabil se intampla deoarece un alt Sine Uman are o alta inchisoare de pazit..

In functie de permisivitatea constiintei colective, spatiul interior al Sinelui Eliberat se poate dilata in realitatea consensuala si frumusetea interioara poate ocupa un spatiu mai mare sau mai mic in “exterior”, in realitatea consensuala colectiva.

In cazul in care constiinta colectiva este foarte rezistenta, chiar daca frumusetea interioara a Sinelui Radiant nu se poate extinde in domeniul consensual, nimeni si niciodata nu va putea tulbura Gradina Interioara.

Evadarea Sinelui Radiant este in realitate o Mantuire si in acelasi timp o Calatorie care este cel mai mare Dar ce il putem primi si trai ca experienta intr-o lume atat de densa. Iar concluzia, trimisa ca o stafeta de catre cei care au pasit inaintea noastra, desi exprimata plastic prin cuvine, neexistand in realitate un substitut pentru experienta proprie, este ca Sinele Radiant va observa ca evadarea a fost o iluzie iar el a fost intotdeauna liber.

15979181017_454987901178355_762912098_n

Advertisements

Posted on February 15, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: