Inima si mintea


Atunci cand contemplam cu curaj misterul vietii si ceea ce se afla dincolo de suprafata perceptuala, descoperim cu uimire cum procesele naturii si universului perceput ca exterior mimeaza universul nostru interior prin ceea ce am putea numi similitudine fractalica.

Mandel_zoom_08_satellite_antenna

Exista invataturi ezoterice care afirma ca toata Creatia se afla intr-un fir de nisip.. Este desigur o afirmatie care trebuie vazuta dincolo de cuvinte, catre adevarul inalt ce il ilustreaza.

Sa folosim asadar similitudinea fractalica a Existentei pentru a patrunde un pic misterele universurile noastre interioare, formate din doua raze primordiale duale ale Constiintei/Constientei, si anume Inima si Mintea.

Cuvintele au o frecventa perceptuala limitata, dar le putem folosi precum varfuri de aisberg ce conduc catre un corp al cunoasterii extins, ascuns dincolo de suprafata perceptuala conventionala a timpului si spatiului.

In acest sens, sa asociem Inimii proprietati precum Simtirea, tradusa prin sentimente si emotii. Emotiile sunt de fapt sentimente memorate, declansate de mintea de suprafata prin sistemele de credinta. Sentimentul pur apare in Prezentul Etern, radiat de Inima, atunci cand mintea de suprafata tace si Sinele este martor.

Inima poate fi vazuta asadar ca Sursa a fluidului energetic din care sunt generate sentimente (curenti, energie in miscare). De fapt, gradientul fluxului energetic al Inimii este simtit si este sentimentul. Emotia este o emulare a sentimentului prin interpretarea si procesarea realitatii de catre mintea de suprafata constienta si subconstienta si asocierea perceptiei cu evenimente ce au avut loc in trecut, din perspectiva mecanismului perceptual secvential asigurat de corpurile umane dense, vizibile sau invizibile.

Blue_Fluid_Fractal_by_somadjinn

Am vorbit despre minte (constienta si subconstienta), dar cum am putea-o oare vedea ? Mintea poate fi vazuta ca si un sistem de ecluze si pompe ce actioneaza asupra fluidului emotional.

Avem asadar Inima si Mintea, fluidul precum si sistemul structurat de ecluze si pompe prin care se creaza experienta vietii si manifestarea. Mintea subconstienta este asociata cu atributul de functionare automata a unora dintre ecluze si pompe, in vreme ce mintea constienta este asociata cu un sistem de monitorizare si actiune bazata pe eveniment a dinamicii fluidului emotional.

ecluze

Mintea genereaza sentiment/emotie si emotia activeaza mintea.

Putem sa mergem mai departe si sa asociem reliefului unde fluidul curge, procesat de pompe si ecluze, atributul de mediu de viata al sufletului. In acest context, gravitatia poate fi vazuta ca topografia sufletului, cu alte cuvinte, directia de viata aleasa la nivel de suflet, ce are desigur influenta asupra curgerii fluidului emotional si afecteaza si sistemul de pompe si ecluze al mintii.

Temperatura fluidului emotional poate fi vazuta ca o masura a rezistentei pe care sufletul o opune existentei, ceea ce creaza Conturul Sinelui, asociat cu personalitatea si individualitatea. Temperatura fluidului emotional tinde catre inghet atunci cand sunt ignorate aspecte ale realitatii sau catre fierbere atunci cand exista opozitie fata de realitate.

Temperatura (rezistenta) si gravitatia (curgerea sufletului) creaza curenti, tradusi prin sentimente si emotii.

Atunci cand omul face cu adevarat ceea ce ii place sufletului sau (ceea ce a ales sa faca la un nivel inalt), atunci fluidul actionat si modulat de pompe si ecluze, curge armonios, in aliniere cu gravitatia.

montana-sunset-mountain-river

Daca luam in considerare si aspectele transpersonale, putem considera topografia si parametrul gravitatiei ca fiind stabilite inainte de nastere.

Afluentii fluidului emotional pot fi priviti ca masuri ale interactiunii cu alte suflete, iar ei pot afecta debitul, generand surplus sau deficit emotional in unele cazuri. Are loc si o echilibrare de temperaturi (rezistente) care duc la diferente de presiune ce genereaza curenti (emotii si sentimente).

Putem vedea asadar gravitatia ca generand curentul principal (predestinare), iar temperatura si pompele si ecluzele mintii ca si curenti secundari (liber arbitru).

Atunci cand omul nu face ceea ce a ales la nivel de suflet, nu va simti placere decat iluzorie sau temporara, urmata de cadere (mai devreme sau mai tarziu, in functie de nivelul energiei mentale). Atunci, pompele si ecluzele mintii actioneaza uneori impotriva gravitatiei, cu costuri mari de energie si potential de ardere a motoarelor ce functioneaza pe baza de energie mentala.

Eliberarea presiunilor emotionale necesita accesarea pompelor de debit mentale.
Nerecunoasterea si ascunderea emotiilor duce la dezechilibre, inundatii (excese emotionale) si/sau seceta (depresie).

Burnett_River_in_flood2

Inima asadar este caracterizata de flux, in vreme ce mintea de structura. Fluxul procesat de structura activeaza gradienti care sunt tradusi ca emotii si sentimente.

structura

gradient

Echilibrul intre Inima si Minte, considerat de multi intelepti ca o Cheie a Fericirii, este asadar dinamic, mereu modulat de interactiunea cu mediul.

Atunci cand exista fragmentare emotionala, incoerenta, se creaza de fapt balti ale fluidului emotional, care stagneaza, favorizand paraziti, blocand curgerea Fericirii.

Torentele le putem vedea ca energie nestapanita, care se asociaza cu distrugeri si, uneori, cu dezechilibre mentale (ecluze distruse si pompe arse). Fenomenul este si reciproc.

Emotia este asociata cu vointa. Vointa puternica este atunci cand volumul de fluid este mare si, in asociere cu gravitatia, genereaza debite puternice.

Mintea este asociata cu credinta, care directioneaza fluxul emotional, intr-o dinamica ponderata de gravitatia sufletului. Gravitatia este asadar un parametru al topografiei sufletului, o expresie a Cartei Incarnarii, un potentiator al Hartii Calatoriei.

5745686-Vintage-Old-Map-and-Compass-Concepts-Stock-Photo

Multe surse afirma ca Atlantida a fost distrusa de tsunami (urmare a unui cutremur). Putem vedea aceasta ca o expresie a faptului ca atlantii si-au dezvoltat mult mintea, ingnorand simtirea (Inima), generand dezechilibre majore in Manifestare (cutremur) si eliberare masiva a Fluidului Emotional stagnant (Tsunami).

In cazul Lemuriei, sfarsitul a sosit de la un inghet foarte rapid (cand coada cometei a interactionat cu Pamantul). Putem vedea aceasta ca o rezistenta fata de realitate prin trairea dominant instinctuala (emotie, Inima) si neglijarea Mintii (ponderare, structura, directionare).

Exista si alte aspecte ale existentei umane, asociate in invataturile ezoterice astralului, etericului si cauzalului, ce pot fi vazute ca si curenti de aer si senzori de mediu ce influenteaza curentii fluidului si mecanismele structurii.

Manifestarea in acest context este reprezentata de schimbarea structurii solului datorita curentilor si procesarii lor.

Cursul obisnuit (pentru a nu spune natural) este izvorul (nasterii), paraul (copilariei), raul (adolescentei), fluviul (maturitatii), delta (batranetii) si varsarea in mare (moartea fizica si elibrarea sufletului) cu exceptia cazului cand este accesat Fluviul Etern al Vietii.

Cursul ne-natural este reprezentat de izvor (darul lui Dumnezeu), apoi insa balta, torente, seceta, evaporare.

Inima si Mintea nu pot functiona una fara cealalta.. Dansul Existentei are doi parteneri, Creatia si Perceptia, Inima si Mintea, Simtirea si Gandirea, asa cum am fost creati, dupa Chipul si Asemenarea Domnului.

Twin-trees

Advertisements

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s