Prezenta si constienta


Misterul fiintei umane este ascuns adanc in interiorul nostru si totusi atat de aproape. Cautand in proiectiile exterioare, fiecare om are un moment cand ajunge sa se intrebe: “Cine sunt eu ?”. Nu, nu este vorba de apartenenta la o tara sau popor, nu este vorba de profesie sau grad de rudenie.. Dar cuprinde toate acestea si orice potential posibil.

Light-shrouded-in-forest

Sa dansam cu cuvintele si in aceasta insemnare pentru a cuprinde, chiar si un pic, ceea ce este ascuns acolo, in interior. Cele ce urmeaza sunt o calatorie si o explorare, iar reperele ei vor avea nuante personalizate in functie de omul care citeste.

Exista doua niveluri ale liberului arbitru. Este cel numit Legea Confuziei, cand omul crede ca face alegeri libere, dar ele sunt in realitate mult influentate de programarea subconstientului. Exista apoi adevaratul liber arbitru, libertatea de a alege, care insa are nevoie de un suflet constient si Prezent.

Exista o relatie directa intre ceea ce numim Prezenta si Constienta.

Prezenta este direct proportionala cu ancorarea sufletului (unei parti cat mai mari din el) in punctul de intersectie al timpului vertical (cel al tuturor potentialelor) cu timpul orizontal (linear, secvential), cu punct de referinta al corpului fizic. Prezentul Etern.

yoga

Prezenta este astfel in directa legatura cu constienta, vazuta ca si capacitatea constiintei de a cuprinde o parte cat mai mare a proiectiilor sale (universul exterior), prin folosirea din ce in ce mai evoluata a mecanismelor perceptuale asociate cu corpurile folosite de suflet atunci cand se comprima si coboara in taramurile dense si in materie.

projection

Reducerea constientei si generarea a ceea ce numim subconstient a fost determinata de identificarea sufletului cu materia si fizicalitatea, ceea ce a redus simtitor capacitatea de folosire a mecanismelor perceptuale, astfel incat au fost uitate chiar si datele si programele stocate. Astfel a aparut ceea ce numim mintea subconstienta. Subconstienta este direct proportionala cu scaderea prezentei.

subconstient

Creierul, un element cheie in comunicarea personalitatii umane (fizica – emotionala – mentala) cu corpurile subtile si-a redus dramatic conexiunile sinaptice. Iar procesul a continuat intr-o spirala degenerativa pana cand energiile unui nou ciclu cosmic s-au ivit.

synapticnetwork
Prezenta se amplifica atunci cand sfera constientei cuprinde din ce in ce mai mult din mintea subconstienta prin cultivarea starii de Martor. Viata in sfera fizica va include astfel actiune (se desfasoara in timpul orizontal secvential) dar si observare a Sinelui si a interactiunilor ( se desfasoara in timpul vertical nelinear).

self-observation-the-path-to-happiness-psychology
Prin sporirea prezentei, sporeste si capacitatea de atentie in sensul in care parametrii procesati in mod normal de mintea subconstienta sunt constientizati din ce in ce mai mult. Creste sfera constientei si se diminueaza zona subconstienta.

Aspectul prezentei dat de proportia in care sufletul este integrat in corp si cel dat de atentia ancorata in Prezentul Etern (intersectia intre curgerea timpului secvential orizontal si timpul vertical ce contine toate potentialele posibile) genereaza Prezenta Sinelui.

Prin cultivarea Prezentei, se deschid cai de comunicatie intre subconstient si constient. Atunci cand starea este de Martor, datele de la subconstient sunt receptate de mintea constienta prin declansatoare de atentie ( ore speciale pe ceas, cum ar fi 1.11, ore simetrice, ore oglinda, ore simbol, sincronicitati).

Senzorii fizici (vaz, auz …) se orienteaza automat catre ceea ce este de perceput, ca o reflexie exterioara a unei stari interioare (asa numitele sincronicitati).

Atunci cand starea este de Martor si mintea intelectuala in stare de repaos (numita si vid mental), nu proceseaza constient date, ci doar primeste stimulii subconstienti. Constienta percepe datele venite din subconstient in mintea constienta. Acest proces poate fi numit Incubator de Atentie. Rata de constienta si atentie creste iar cea de subconstienta scade.

Atunci cand mintea constienta tace, datele sferei subconstiente trimise catre mintea constienta sunt constientizate inainte de a fi prelucrate de filtre, daca este facuta aceasta alegere si antrenamentul corespunzator. Constienta observa/percepe, iar mintea prelucreaza datele constientizate la alegere.

Mintea poate fi vazuta si ca o interfata a constientei, a interactiunii Universului interior, cu Universul exterior asociat proiectiei Constientei Universale. Constienta individuala este o instantiere a Constientei Universale, prin variatia unui parametru asociat octavelor Cantecului Cosmic al nasterii sufletelor.

Pentru un suflet prezent si atent, rata de evolutie este mare, dar si puterea de creatie si manifestare. Un suflet prezent si atent este mult mai putin predispus sa cada in iluzii sau prada manipularii colective.

Cand un anumit prag de prezenta si evolutie este obtinut, omul se dizolva in Prezenta Divina, iar sufletele canta Cantecul Cosmic, numit si Voia lui Dumnezeu.

.. Cu bucurii si cu necazuri, mai repede sau mai incet, cu totii pasim pe acest drum. Ne intalnim uneori la refugiile de pe drum, ne ajutam pe povarnisurile abrupte, intram in conflict atunci cand uitam temporar cine suntem, dar Calea ramane tot timpul, ca o promisiune venita de la inceputul timpurilor, din Bunatatea celui Sfant..

l_UliviGetsemani250514

Advertisements

Posted on May 16, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 Comments.

 1. Grozav articol!!! Alertă maximă pentru atenție! 🙂 Mulțumesc!

  Like

 2. buna Adrian,
  cum ne dam seama totusi ca alegerea noastra nu este libera dar dictata de subconstient inainte de a lua o decizie corecta?

  Like

 3. Foarte buna intrebare, iar raspunsul, intr-o anumita forma, se gaseste in articol. Este o experienta de invatare, unde incercarea si greseala au rolul lor evolutiv. In esenta, prin autoobservare, prin starea de Martor, sunt identificate programele subconstiente. Subconstientul este asociat personalitatii umane, repetitivitatii si predictibilitatii. Cu alte cuvinte, trebuie mare atentie la tiparele repetitive de raspuns la situatii din viata.
  Acum, venind din partea supraconstienta, alegerea corecta se SIMTE ca o expansiune de relaxare si pace. Cuvintele sunt limitate, dar incerc sa conturez. Corpul fizic are o inteligenta a lui. Vezi cum simti in corpul fizic o anumita decizie. Daca simti relaxare fizica, pace emotionala si mentala, probabilitatea este mare ca decizia sa fie una libera si corecta (din punct de vedere al sufletului).

  Daca simti incordare in corpul fizic, sau poate mintea nu iti da pace, emotiile sunt ca o furtuna, atunci trebuie atentie.

  Mai exista si situatia in care Sinele Uman se revolta in fata unei decizii corecte de suflet, fie din teama, fie din programarea in limitare. Atunci vei simti initial senzatiile benefice de mai sus, urmate la scurt timp de neliniste, incordare, agitatie. Iti trebuie experienta si diligenta pentru a te cunoaste suficient de bine pentru a discerne. Dar, omul este capabil de toate acestea si mult mai multe.

  Nici un fel de cuvinte nu pot substitui experienta proprie, dar sper sa fi conturat cateva detalii utile care sa ajute.

  Adrian

  Liked by 1 person

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: