Spatiul acceptarii


Este un concept ce poate fi privit ca un cristal multifatetat care, atunci cand este privit prin Lumina Constientei, genereaza multiple nuante in functie de directia atentiei.

Amethyst-Geode-1280crop

Cand sufletul se proiecteaza in dimensiunile dense, Unimea este inca pastrata in mod asemanator geometriei fractale. Astfel, din vidul infinit, un fractal frumos se desfasoara atunci cand ecuatia sa este Luminata si in Marea Poza se afla parti mai mici, similare cu Intregul. Caci toate sufletele au fost create dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu.

fractal

Cu toate acestea, Liberul Arbitru, dar si inerenta limitare a proiectiei in densitate, permite sufletelor sa altereze ecuatia originara astfel incat partea mai mica, initial similara Intregului, sa se distorsioneze si sa se contracte, generand ceea ce numim Univers Interior. Interactiunea intre Universul Interior si cel perceput ca Exterior este guvernata de Minte ca structura si de Emotii ca flux.

Una dintre cele mai mari provocari pentru sufletele pe calea evolutiei spirituale si iluminarii, dar si a unor suflete avansate, este sa accepte limitarile si distorsiunile inerente lumilor dense.

Deseori, cand sufletul se angajeaza pe spirala evolutiei, are un moment in care se manifesta indignare, durere sau tristete fata de suferinta si intunericul acestei lumi. Aceasta se intampla datorita cresterii senzitivitatii, prin infuzia de Lumina, care ridica energia sufleteasca ce animeaza Sinele Uman, dar inca nu suficient pentru a vedea cu claritate poza mai mare a lucrurilor.

In mod diferit fata de alte mesaje spirituale, afirmam aici ca pentru unele dintre sufletele avansate, care nu se afla in manastiri sau in muntii inalti, densitatea si limitarile acestei lumi sunt percepute ca medii ne-naturale, ceea ce genereaza nerabdare, irascibilitate uneori si dorinta de a pleca.

Cu toate acestea, desi este uneori dificil, acceptarea limitarilor fizice si a manifestarilor umane dense este necesara pentru a avea un parcurs mai lin si mai eficient in manifestarea misiunii de suflet.

Definim in acest context o dimensiune a Acceptarii, exprimata ca un Spatiu in fractalul Constiintei/constientei. Cu cat un suflet accepta mai mult conditiile lumii fizice, asa cum au fost exprimate mai sus, cu atat Spatiul Acceptarii este mai mare.

spatiul acc

Cu cat acceptarea este mai mica, cu atat posibilitatea surprinderii si surprizei fata de stimulii exteriori este mai mare, cu potential marit de actiuni nepotrivite in raport cu calea optima. Ne referim desigur aici la sufletele care aleg constient sa evolueze deasupra acestei lumi si nu la cele care sunt la inceput, concentrandu-se pe explorarea densitatii, pentru care surpriza si adrenalina sunt dorite.

Trebuie mentionat aici ca surpriza si surprinderea pot fi de mai multe feluri si pot fi gestionate armonios, nefiind aspecte “negative”. Ne referim mai departe la acele nuante ale surprizei si surprinderii care par sa socheze si sa ii scoata pe oameni din atitudinea optima fata de evenimente, determinandu-i uneori sa actioneze irational si nerealist.

Folosind alte cuvinte, spatiul acceptarii este un spatiu mental, cu nervuri (canale) largi, permitand fluidului emotional sa curga lin, controland debitul acestuia intr-un mod armonios, fara involburari si coliziuni care sa determine surprindere si surpriza (vedeti si articolul Inima si Mintea).

Exista si o alta atitudine ce mimeaza cele de mai sus. Pentru a nu fi afectat de surpriza si surprindere, psihicul este pregatit (in potential) pentru “ce este mai rau”, astfel incat sa nu fie “surprins” decat de “mai bine”.  O astfel de atitudine este echivalenta cu o ecluza ce regleaza debitul intre fluide de niveluri diferite, functionand ca un tampon emotional. Desigur ca o astfel de atitudine mimeaza acceptarea si nu este intocmai echivalenta cu ea.

Dar sa exploram un pic Surpriza si Surprinderea (in sensul descris mai sus). In mare masura, aceste situatii apar datorita atat preconditionarilor cat si capacitatii insuficiente de procesare constienta a stimulilor exteriori. Ambele sunt in legatura directa si proportionala cu Acceptarea.

Surpriza si surprinderea au deseori potentialul de a declansa raspunsuri nepotrivite atunci cand sufletul are o constienta aflata in stadii incipiente de evolutie. Dar se poate intampla oricand atunci cand Spatiul de Acceptare este insuficient.

Ce inseamna atitudinea de Acceptare (in sensul acestui mesaj), cea care da masura Spatiului Acceptarii ? Inseamna exact ceea ce sugereaza, cu anumite nuante.

Omul accepta existenta tuturor fiintelor si lucrurilor, a manifestarilor lor, precum si a legilor care le guverneaza (nu ne referim la legi lumesti stabilite de institutii). Si, se accepta pe ea/el insasi/insusi asa cum este.

Acceptarea nu inseamna incurajarea actiunilor altor suflete care par sa contravina liberului arbitru personal. Aceasta deoarece Acceptarea include si sinele propriu si dreptul sau de a beneficia si a se exprima in Creatie in mod egal cu oricare alt suflet.

Desigur, pe masura evolutiei, criteriile dupa care sunt evaluate acele actiuni exterioare care par sa necesite un raspuns mai ferm (in sensul celor de mai sus) se schimba.

Sa revenim insa la surpriza si surprindere in cazul sufletelor care urca din ce in ce mai sus pe calea evolutiei si iluminarii. Insasi afirmatia ca in acest caz surpriza si surprinderea (fata de stimulii acestei lumi) se disipa de cele mai multe ori (in functie de nivelul de acceptare si a dimensiunii Spatiului Acceptarii) poate sa vina ca o supriza.

Disiparea surprizei si surprinderii (fata de stimulii fizici) pe masura trecerii pragurilor de evolutie duce la perceperea lumii fizice ca un vis fara sens, fara substanta si nu foarte real (doar de aceea pare un vis). Este un simptom din ce in ce mai des intalnit pentru sufletele in ascensiune si creaza dificultati uneori.

dream2

Tranzitia de la psihicul alimentat de surpriza, surprindere, adrenalina.. la psihicul ce traieste permanent starea de extaz si binecuvantare este una dificila in aceasta lume din ce in ce mai haotica si turbulenta, dar, pe masura ce dimensiunile superioare se deschid (prin Sinele Radiant) chiar si Sinelui Uman, starile de extaz si binecuvantare permeaza membranele emotionale si sufletul transcede emotiile, dualitatea si limitarile.

bliss

A nu se intelege ca emotiile sunt ceva negativ, ci doar ca sunt instrumente prin care sufletul traieste experienta lumilor dense, evoluand spre ceea ce a fost si mai mult decat atat, refacand si imbogatind Fractalul Originar.

Pana atunci, a gasi bucurie si in lumea fizica, asa cum este ea, este esential, permitand trecerea prin etapa mai dificila si tranzitorie a calatoriei, respectiv transcederea dualitatii si actualizarea deplina a Cristalului interior, in acord cu cel al planetei. Astfel, proiectia cristalina a sufletului va genera culorile pastelate ale dimensiunii eterice a iubirii neconditionate, acolo unde suferinta si durerea nu mai exista.

Ne oprim aici, sperand ca modul flexibil si imaginativ al folosirii cuvintelor va ajuta si va inspira.

Advertisements

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s