Cand sufletul zambeste


Putem afirma ca gradul de traire al adevarului personal este direct proportional cu gradul coerentei universului interior cu universul exterior. Cultivarea unor nivele din ce in ce mai inalte de adevar prin modelarea corecta a mintii ne duce catre un portal al constiintei in care universul interior si cel exterior fuzioneaza, pastrandu-se desigur individualitatea punctului de observare si experimentare a realitatii.

Atunci cand universul interior este disonant in mare masura fata de cel exterior (si nu ne referim la aspecte fizice ci la dinamici energetice, o oaza este foarte coerenta cu desertul desi contrastul fizic este mare) datorita cultivarii unor sisteme de credinta distorsionate si limitative precum si a amprentelor traumelor din corpurile subtile, gravuri ale experientei turbulente a sufletului in densitate, sufletul incepe sa manifeste dominant proiectiile in relatia cu ceea ce este perceput ca exterior.

Proiectiile, stim ca suna surprinzator, au o capacitate creativa. Toti oamenii proiecteaza in diverse masuri, dar atunci cand realitatea interpretata major distorsionat si proiectata sub forma de etichete si evaluari fata de elemente ale universului exterior este un proces dominant, ea nu face decat sa atraga din exteriorul perceput acelasi tip de distorsiuni. Atunci cand gradul de proiectie este minim, rezonanta atrage catre suflet experiente mai inalte. Cu alte cuvinte, Dumnezeu asteapta omul la jumatatea drumului.

Proiectiile sunt in stransa legatura cu imaginile, care pot fi asimilate, in sensul acestui mesaj, interpretarilor elementelor universului exterior, integrate ca sisteme de credinta ce sunt ghizi intr-o biblioteca interioara de carti incomplete si distorsionate. Imaginile sunt departe de a fi simple oglindiri ale elementelor percepute ca exterioare. Exista oglinda si reflexii, dar exista si refractii, interferente, difractii, deflexii, astfel incat, imaginea seamana numai vag cu elementul corespondent al universului exterior.

Adevarata oglindire a exteriorului in interior in lumina Adevarului poate avea loc numai la nivelul constientei, care este deasupra planului mental. Atunci, imaginea este asemenea subiectului. Altfel, este uimitor cata atentie este acordata imaginii in aceasta lume: dreptul la imagine, creatori de imagine, aparatori ai imaginii…

Poate pare paradoxal, dar sursele proiectiilor pot fi uneori carismatice, atragand multi adepti pe cai care nu duc nicaieri (evolutiv) dar consuma timpul ciclurilor de viata, pana cand sufletul se opreste si striga dupa ajutor (cu sau fara ca omul sa constientizeze). Intotdeauna ajutorul a fost acolo, dar se actualizeaza numai cand este chemat.

Cand o sursa de energie/informatie va indeamna printr-o atitudine ferma si sigura pe ea sa le integrati emisiile (exceptand poate cazul cand este vorba de informatii tehnice verificabile) dar mai ales daca se adreseaza aspectelor voastre ce sunt deasupra structurii si mintii secventiale, manifestati atentie sporita si cercetati gradul de proiectie. Toate sursele din planul fizic genereaza un anumit grad de proiectie, dar una este ca acesta sa fie mai mic de 19%, alta este sa fie mai mare de atat. Am folosit cifre, dar ele sunt simbolice, important este ceea ce e dincolo de cuvinte.

Minimizarea gradului de proiectie se realizeaza prin atitudine psihica, prin cultivarea Martorului si Observatorului, astfel incat sufletul si omul sa perceapa universurile interioare si exterioare din ambele directii, pentru a crea o membrana a constientei flexibila, maleabila, capabila sa sincronizeze universurile pana la suprapunere si unire. Iar sincronizarea universurilor este cea care creste vibratia constiintei.

Atunci omul isi dezvaluie Chipul dupa asemanarea Lui iar sufletul zambeste.

098

Advertisements

Lasati un comentariu !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s