Ispitele evolutiei spirituale: importanta de sine

Dragi cititori,

insemnarile care urmeaza vor incerca sa exploreze ascunsele capcane ale evolutiei spirituale sau, sa le spunem, ispitele evolutiei spirituale.

S-ar putea pune intrebarea: de ce apar ispitele in calea celor ce evolueaza ? De ce nu apar si inainte ? Raspunsul este ca numai atunci cand incerci sa iesi din apa iti dai seama de diferenta de densitate dintre apa si aer.. Atunci simti greutatea deoarece o vezi din afara ei.

Inainte de orice, as dori sa mentionez ca nu este scopul celor de fata sa promoveze un iluzoriu sentiment de perfectiune umana. Oricat de evoluat este un spirit, atata timp cat se afla intr-un corp fizic dens pe baza de carbon, va face ceea ce percepem ca „greseli” si va manifesta ceea ce percepem ca imperfectiuni. Dupa cum am sugerat in insemnarile precedente, maiestria de Sine nu inseamna ca nu gresesti niciodata, dar inseamna ca sesizezi si inveti din asa numitele greseli.

Astfel, fiecare maestru om va cadea probabil din cand in cand in ispitele evolutiei, dar, va realiza rapid si va face corectiile necesare. Proiectia unui sablon de perfectiune umana conform unui standard inchipuit nu face decat sa puna presiune pe aspectele sinelui si sa dea rod semintelor vinovatiei, rusinii si judecatii.

Daca ar fi sa vizualizam geometria ispitelor evolutiei, putem conceptualiza un culoar infinit de lung, cu usi in stanga si in dreapta si cu porti (portaluri) care delimiteaza secvente de culoar. Usile din dreapta si din stanga sunt ispitele deturnarii evolutiei (sau blocarii ei), iar portile (portalurile) reprezinta trepte de evolutie si se deschid cu codurile specifice ce se dezvaluie (prin divinitatile ce pazesc portalurile) sufletului numai atunci cand este considerat admis pentru urmatorul segment de evolutie.

Usile din stanga si din dreapta continua sa existe si dupa trecerea prin diverse portaluri, dar, camerele laterale sunt mai mici si mai sofisticate, cu sisteme de oglinzi din ce in ce mai perfectionate in a genera iluzie. Cu alte cuvinte, ispitele devin din ce in ce mai sofisticate pe masura ce sufletul devine mai constient si mai evoluat.

In acest context, foarte important inainte de a explora ispitele evolutiei, mentionez ca ceea ce veti citi in continuare este rezultatul explorarii propriului meu sine precum si a observarii altor suflete relevante pe calea evolutiei spirituale.

Insemnarea de fata (completata de cele ce urmeaza) va incerca sa expuna ispitele importantei de sine dar si polaritatea opusa, devalorizarea, impreuna cu mecanismul proiectiilor asociate.

  • Importanta de sine

Importanta de sine este o ispita extrem de sofisticata si periculoasa pentru sufletul in evolutie. A nu se intelege ca nimeni nu este important. Totul si tot este important si, in acelasi timp, nimic nu este important. Pare o contradictie, dar trebuie vazuta afirmatia in doua dimensiuni. Dimensiunea inalta este: Exista o singura Fiinta in infinite forme de manifestare. Fiinta infinita este importanta, este Creatorul in multiple forme. Cu toate acestea, niciuna din forme nu este mai importanta decat alta forma (deoarece, in mod suprem, sunt Una si aceeasi), chiar daca rolul uneia poate parea mai important decat al alteia. Exista invataturi spirituale care afirma ca, pentru Creator, un arhanghel este la fel de important ca o amiba. Incercati sa vedeti dincolo de cuvinte..

Observam desigur ca uneori, rolul unor aspecte ale Unicului pare mai important decat rolul altora. A nu se confunda aceasta cu o scara de valori a importantei. Rolul unui aspect al lui Dumnezeu este mai important decat rolul altui aspect la un moment dat tocmai datorita serviciului pe care rolul mai important il face pentru Fiinta Infinita, deci si pentru ceea ce pare a avea un rol mai putin important. Un arhanghel contribuie in Schema Creatiei direct sau indirect la formarea unui mediu de evolutie pentru constienta incorporata in amiba.. Importanta asadar este un circuit in bucla, care se inchide prin sine insusi intr-un flux infinit.

Mergand mai departe de cele afirmate mai sus, importanta de sine in sensul acestei insemnari se refera la acele suflete care cred ca, datorita anumitor atribute (uneori nu foarte evidentiate) sunt mai importante in Schema Creatiei decat alte suflete. Vorbim aici de fapt de catre ego-ul spiritual sau micul eu uman deghizat in rege spiritual care are o curte de supusi, servitori sau adulatori.

Pentru sufletul ce evolueaza este recomandabil sa se fereasca de acei maestri spirituali care au cazut in ispita importantei de sine. Chiar daca ocazional acestia pot oferi daruri ce par exceptionale, in general creaza dependenta si rezultate numai pe termen scurt (aici desigur conteaza si constiinta celui care primeste, totul se poate transforma in Lumina).

La fel de important este ca sufletele ce evolueaza sa se monitorizeze permanent pentru a nu cadea in ispita importantei de sine. Inevitabil, datorita naturii turbulente a acestei lumi, cei mai multi dintre noi vom fi tentati ocazional de ispita importantei de sine, dar, daca declansatoarele constiintei sunt active (prin monitorizare si auto programare), rapid vom vedea ce se intampla si vom readuce Echilibrul.

In continuare, am inclus cateva sugestii privind simptomele importantei de sine, pentru a fi mai usor de identificat atat in sine cat si in ceilalti. Nu pentru a judeca si condamna, nu pentru a cadea mai subtil in ispita importantei prin judecata ca ne descurcam mai bine decat ceilalti ci pentru a creste si evolua.

De asemenea, doresc sa avertizez ca cele de mai jos sa nu fie luate ca standard absolut. Trebuie vazute tiparele repetitive ale simptomelor si nu aparitia ocazionala a unora dintre ele. Nimic nu este rau prin sine..

Daca doriti un mediu social foarte relevant pentru experienta celor de fata, in sens spiritual, acesta este dat de retelele de socializare.

Simptome posibile ale importantei de sine (in cazul in care sunt persistente si repetitive):

  1. Subiectul este intotdeauna in centrul a ceea ce spune. Cu alte cuvinte, fie ca este vorba de intamplari, opinii, cunoastere, toate au in centru sufletul respectiv, intr-o forma evidenta
  2. Subiectul promoveaza foarte multe poze cu el insusi.
  3. Nevoia de atentie din partea celorlalti: Importanta de sine, dar si opusul ei, devalorizarea, au ca simptom nevoia de atentie din partea celorlalti
  4. Subiectul vorbeste deseori de cunoasterea pe care o are ca fiind de exceptie si de mare influenta, ne-uitand sa mentioneze ca ea poate fi folosita si ca o arma
  5. Subiectul da deseori impresia (in mod voit) ca face o favoare celorlalti, prin „darurile” pe care le ofera
  6. Subiectul respectiv este acompaniat de suflete cazute in admiratie, care ii cedeaza din putere si energie fara sa realizeze aceasta. De exemplu, ca o analogie/metafora, sa spunem ca maestrul respectiv (femeie sau barbat) da cu biciul (energetic) in suita sa, iar cei din urma ii multumesc spunand ca meritau ei sa fie biciuiti daca maestrul respectiv a decis aceasta. In realitate, aspectul umoristic ar putea fi ca maestrul respectiv a avut o indispozitie si a dat cu biciul (energetic) si, cine era mai la indemana ? Da, ati ghicit, sufletele docile care il/o urmeaza..

As dori sa ma opresc aici cu posibilele simptome ale importantei de sine. Daca simtiti ca rezonati, prin studierea sinelui propriu dar si al altor suflete relevante, veti gasi multe alte forme subtile sau evidente ale manifestarii de mai sus.

In incheiere, as dori sa expun succint o perceptie despre cunoastere. Aceasta deoarece exista multi maestri spirituali care isi aduc laude lor insisi sau, in mod subtil, creaza spatii pentru a primi adulatia celorlalti, in raport cu ceea ce declara a fi o cunoastere de exceptie in domeniul ezoteric, incluzand controlul si manipularea energiilor celorlalti.

Dragilor, cunoasterea este ca un varf de aisberg. Cunoasterea este a mintii care este capabila sa memoreze instantanee ale parametrilor energetici si sa le asocieze legitati. Se pot obtine multe prin cunoastere (inclusiv o aparenta si temporara putere asupra celorlalti) dar… mai exista Necunoscutul care, dupa anumite evaluari, este chiar si de un ordin de marime mai mare in volum informational decat ceea ce poate fi cunoscut.

Cu alte cuvinte, cu cat varful aisbergului este mai mare, cu atat mai mare (poate de 10-11 ori mai mare) este ceea ce nu se cunoaste despre subiectul respectiv.

In dimensiunile dense, varful aisbergului pare ca are putere, dar, ea este limitata de ciclurile Revelatiei, care, din punct de vedere cosmic, se petrec intr-o clipita a Ochiului Divin. Apoi, expertii constata ca sunt foarte priceputi intr-un fir de nisip dintr-un desert infinit.

Necunoscutul nu este informatie memorabila (sau masurabila) in sine, ci este Flux care se simte (vedeti si insemnarea privind corpul emotional si discernamantul) atunci cand se deschide Inima. Corabia Sufletului nu poate sti intotdeauna cum o sa bata vantul (chiar daca ii poate masura parametrii instantanei), dar isi poate adapta panzele dupa cum bate vantul cosmic pentru ca acesta sa o ajute sa ajunga acolo unde doreste.

Cunoasterea nu este echivalenta cu Iluminarea, dar o poate favoriza sau bloca. Exista un portal principal pe culoarul infinit al evolutiei ce nu poate fi trecut prin Cunoastere (chiar daca se poate ajunge la el prin cunoastere) ci numai prin Simtirea oferita de Inima care se deschide..

 

Insemnarile viitoare vor explora alte aspecte ale ispitelor evolutiei, incluzand devalorizarea dar si proiectiile.

Posted martie 15, 2014 by adrianpsc2012 in Contemplatie